Tekstil dünyası Bursa'da toplanıyor

AUTEX 2014 Dünya Tekstil Konferansı, 26-28 Mayıs tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Dünyanın önemli tekstil konferanslarından AUTEX 2014 Dünya Tekstil Konferansı, 26-28 Mayıs tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tekstil eğitiminde yeni gelişmeleri ele alan ve her yıl farklı bir ülkede organize edilen konferans, bu yıl Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenecek. Dünya genelinde 14’üncüsü gerçekleştirilecek olan konferansa, 350’nin üzerinde katılımcı bekleniyor.

Almira Hotel’de konferans hakkında bilgilendirme toplantısı yapan Konferans Başkanı Prof. Dr. Recep Eren, Dünya Tekstil Konferansı’nın Bursa’da ilk kez, Türkiye’de ise ikinci kez gerçekleştirildiğini söyledi. Ülke genelinde AUTEX’e üye 3 üniversitenin bulunduğunu ve Uludağ Üniversitesi’nin de bunlarından biri olduğunu kaydeden Eren, konferansta çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen ve sektör temsilcisinin konuşmacı olarak yer alacağını söyledi. Eren, “Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün’ün de konferansta Türkiye’deki tekstil sektörünü dünyaya anlatacak” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir