Türk havlu ve bornozu özel günle tanıtılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
DENİZLİ - Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS), Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu işbirliği ile 6 Mart'ı bu yıldan itibaren "Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü" olarak kutlamaya hazırlanıyor.
 
DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Mart'ı "Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü" ilan ettiklerini, her yıl bu tarihte düzenlenecek etkinliklerle tekstilin başkenti Denizli'de üretilen havlu ve bornozların kalitesinin dünyaya bir kez daha gösterileceğini söyledi.
Türk havlusunun Osmanlı döneminde İngiliz tacirler aracılığıyla dünyaya yayıldığını bildiren Dal, şunları kaydetti:
"Osmanlı döneminden sonra Denizlililer olarak ürettiğimiz kaliteli havlu ve tekstil ürünleri ile ismimizi tekrar dünyaya duyurmaya başladık. Türkiye ile ilgili bilinirlikte, lokum ve baklavadan sonra akla ilk gelen ürünler arasında kaliteli Türk havluları da gelmeye başladı. Türk havlusu kavramını sürekli hatırlanan bir emtia haline getirmek amacıyla düzenleyeceğimiz '6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü', hem ülke hem de bölge için çok önemli kazanımlar sağlayacaktır."
 
Travertenlerde bornozlu bin kişi
 
Dal, "Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü" etkinliklerinin ilkinin, Denizli protokolünün yanı sıra Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, ülke genelindeki tekstil ve konfeksiyonla ilgili 24 federasyon ve dernek başkanının katılımıyla UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Pamukkale'de düzenleneceğini söyledi.
Kutlamalar kapsamında bin kişinin kendilerine hediye edilen bornozları giyeceğini anlatan Dal, etkinliğin Pamukkale'ye gelen turistler tarafından ilgiyle takip edileceğini tahmin ettiklerini ifade etti.