'43 milyon turist ve 36 milyon $ gelir hedefliyoruz'

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl turizm sezonunda 43 milyon turist ve 36 milyar dolar gelir hedeflediklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇORUM - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektörünün 2014 yılı hedefleri ve yeni turizm politikaları ile ilgili bilgiler verdi. Yeni dönemde bir Anadolu açılımında olduklarını söyleyen Ulusoy, TÜRSAB olarak amaçlarının Türkiye'yi tanıtmak olduğunu, özellikle iç turizmde vatandaşlara ülkeyi tanıtma, ülkenin değerlerini onlara sunma hedefleri bulunduğunu belirtti. 

Türkiye'nin tanıtılması için önemli çalışmalar yaptıklarına, yeni hedefleri arasında Anadolu'nun yer aldığına dikkat çeken Ulusoy, şöyle devam etti: 

"Hayat Anadolu'da, Anadolu topraklarında. Evet bir Anadolu açılımı yapıyoruz. Çünkü biz Anadolu'ya açılmak, Anadolu'daki değerleri görmek istiyoruz ve bu değerleri de dünya insanına, dünya kültürüne sunmak arzusundayız. Bizim için ülkemizin 81 vilayetinin birbirinden farkı yoktur. Bunu böyle görüyoruz. 81 vilayet de bizim ülkemizin değeridir. Ülkemizin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirebilme adına açılımlara başlıyoruz." 

2014 turizm gelir hedefi 36 milyar dolar 

TÜRSAB'ın 2014 yılı hedeflerine de değinen Ulusoy, "Turizm sezonunda 43 milyon turist ile 36 milyar dolar hedefine yürüyoruz. Amacımız 36 milyar dolar dövizi iletmeye çalışmak. Turizm devamlı çalışma ister. Biz her zaman ciddiyiz. Bu ciddiyetimiz devam ediyor. Hedeflerimize ulaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Soma mağduru 20 öğrenciyi üniversite sonuna kadar okutma sözü  

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının tüm yurtta olduğu gibi kendilerini de derinden yaraladığının altını çizen Ulusoy, bu olayın turizmle ilgili rezervasyon iptallerine neden olmayacağını düşündüklerini ifade ederek, "Bu acı, dayanılabilecek bir acı değil. Evlatlarımızın, kardeşlerimizin, görev şehitlerimizin orada olması bizi fevkalade üzmüştür. Bunun telafisi mümkün değildir. Alınacak tedbirlerle ancak telafi etmeye çalışacağımız bir ortamdır. Biz TÜRSAB olarak 20 gencimizi ilkokuldan alıp, görev şehitlerimizin mensuplarına, yakınlarına burs verip üniversite sona kadar okutacağız" diye konuştu. 

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri 

Çanakkale Zaferi'nin gelecek sene 100. yılını dolduracağını, TÜRSAB olarak düzenlenecek programlarda etkin şekilde yer alacaklarını dile getiren Ulusoy, "İki devletin çıktığı bir savaşta dünyanın önemli bir yeri olan Çanakkale'de, elimizden geleni yapıp söz sahibi olmak istiyoruz. Organizasyonlar kapsamında çeşitli yarışmalar düzenleyerek ödüller dağıtmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir