35 otel markasını yönetecek

Dünya Gazetesi - Kerim Ülker

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk turizmi son yılların en hareketli günlerini yaşarken, profesyonel yöneticilerine de önemli görevler teklif ediliyor. Bunlar arasında son dönemde en dikkat çekeni ise iş adamı Serdar Bilgili’nin şirketi Bilgili Holding’in CEO’su Yiğit Sezgin...

2.5 yıldır Bilgili Holding’in CEO’luğunu üstlenen Yiğit Sezgin, dünyanın en büyük turizm şirketlerinden birinin kaptan köşküne seçildi. Sezgin, Fransız Accor’un Ortadoğu ve Afrika birimini yönetecek. Accor’un en hızlı büyüdüğü bölge olan Ortadoğu ve Afrika biriminde CCO yani Chief Commercial Officer olarak görev almaya hazırlanan Sezgin, aralarında Raffles, Fairmont, Swissotel, Movenpick, Rixos, Banyan Tree, Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Ibis gibi 35 markanın satış, pazarlama, satın alma ve birleşme gibi birimlerinden sorumlu olacak. Daha önce Radisson Hotel Group’ta Küresel Satış ve Pazarlama Birimi’ni 6 yıl yöneten Sezgin, Ritz-Carlton, Hilton gibi markalarla da çalışmıştı.

2017’de Rixos’a ortak olmuştu

Fransız Accor Grubu dünyanın en büyük otel zincirlerinden. Dünyada  bin 100 adet oteli bulunan şirketin 2015 cirosu 5.5 milyar euro. Türkiye’de 30’a yakın oteli bulunan Accor, 2017’de Türk otelcilik devi Rixos’un patronu Fettah Tamince ile masaya oturmuş,  kurdukları ortak girişim sayesinde Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Rusya ve Avrupa’daki önemli destinasyonlarda 15 oteli kendi ağına entegre etmişti.