50 milyon turist mütevazı bir hedef

WTTC Başkan Yardımcısı J.C Baumgarten Antalya'da turizm sektörünü değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Gamze ŞENER
 
ANTALYA - Turizm sektöründe geçtiğimiz yılı ve 2013 yılını değerlendiren Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC) Başkan Yardımcısı Jean Claude Baumgarten, dünyada krizden ve resesyonlardan etkilenmeyen tek sektörün turizm olduğunu belirtti.
 
Geçen hafta OTI Holding’in 30 yıl kutlaması için Antalya’ya gelen Baumgarten turizm sektörünü değerlendirdi. Turizm sektörünün önümüzdeki yıl da yüzde 3'lük bir büyüme kaydedeceğini söyleyen Baumgarten, Türkiye'nin dünya turizmindeki yerine de değinerek, "2023’te 50 milyon turist hedefiniz biraz alçakgönüllü bir hedef bile sayılabilir" dedi.
 
Turizmin dünya genelinde geçtiğimiz yıl yüzde 3.5'lik bir büyüme sağladığını ve krizlere rağmen hayatta kaldığını ifade eden Baumgarten, "Seyahat ve turizm, modern insanların en temel alışkanlıklarından biri. Araba ya da bir ev almak için para ayırmak istemeyebilirsiniz ancak bir tatile ayıracak paranız her zaman vardır. Turizm önümüzdeki dönemde de gelişmeye devam edecek, yüzde 3'lük bir büyüme göreceğiz. Dünyadaki ekonomik gelişmeler de düzelecek gibi görünüyor" diye konuştu.
 
Baumgarten Türkiye'nin girişimciliğiyle dikkat çektiğini; coğrafi konumu nedeniyle de avantajları olduğunu kaydetti. "Türklerle iş yapmak hala kolay çünkü çok sadıklar" diyen Baumgarten, "Türkiye hem sahilleri hem de tarihsel zenginlikleri açısından da turizm için önemli bir ülke. Türkiye kesinlikle Tunus, Mısır gibi ülkelerden daha avantajlı. Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi'nde de artık 2 Türk şirket var. Türkiye birkaç yıldır konsey tarafından izleniyordu. Seçtiğimiz 2 şirket de güvenilirliklerini kanıtlamışlardı. Onları aramızda görmekten mutluyuz" yorumunu yaptı.