Adrasan ve Olimpos sezona hazır

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Alternatif turizm seçenekleri ile öne çıkan Kumluca'ya bağlı Adrasan beldesi ve Olimpos bölgesinde işletmeler, yeni turizm sezonu öncesi hazırlıklarını tamamladı.

aa_picture_20130527_76785_high.jpg

Adrasan beldesinde 2 bin 500 civarında yatak kapasitesi bulunan 80 işletmede yeni sezon öncesi son hazırlıklar yapıldı. Ziyaretçilerine doğal ortamda, şehir stresinden uzak bir tatil sunan Adrasan, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle dikkati çekiyor.

Adrasan'da turistik işletmelerin bir bölümü Sarıkavak Deresi kıyısında, bir kısmı da sahilde yer alıyor. Dere üzerine kurulan yerlerde su sesi ve çınar ağaçlarının gölgesinde dinlenme fırsatı bulan tatilciler, kısa bir yürüyüşün ardından da denize girebiliyor. Tatilciler, ayrıca günübirlik yat turuna çıkarak Sulu Ada, Sazak ve Ceneviz koylarını gezme imkanı bulabiliyor.

[PAGE]

Adrasan'da turistik işletme sahibi Hüseyin Aykurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehir stresinden uzak, doğal güzellikler içinde tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı misafirleri beldeye beklediklerini söyledi.

aa_picture_20130527_76786_high.jpg

Adrasan'ın barındırdığı doğal güzellikleriyle önemli turizm potansiyeli barındırdığını dile getiren Aykurt, bölgeye gelen ziyaretçilerin tatilleri süresince yürüyüşe çıkabildiklerini, denizde dalış yapabildiklerini, yayla ve tekne turlarına katılabileceklerini söyledi.

[PAGE]

Aykurt, Adrasan'a gelenlerin her bütçeye uygun tatil yapma imkanı bulabileceğini, yarım pansiyon günlük tatilin kişi başı 60 ile 150 lira arasında değiştiğini kaydetti.

 Olimpos
Olimpos'ta ise 60 işletmede yaklaşık 3 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Tatilciler bungalov ya da ağaçların üzerine kurulan ahşap evlerde konaklayabiliyor. Ziyaretçiler kaya tırmanışı, dalış, doğa yürüyüşü, rafting gibi sportif etkinliklere ve tekne turlarına katılabiliyor.

aa_picture_20130527_76788_high.jpg

Olimpos'a gelen tatilciler denize girmek için diğer tatil merkezlerinden farklı olarak antik şehrin kalıntıları arasından geçiyor. Yaklaşık bir kilometrelik yürüyüşten sonra ulaşılan deniz, tatilcilere serinleme imkanı sunuyor. 

[PAGE]

Olimpos’taki ağaç evlerin sahibi Kadir Kaya, Olimpos’un turizm sezonuna hazır olduğunu, gönüllerinde eğlenerek, doğal güzellikler içinde, macera dolu etkinlikler yaparak tatil geçirmek isteyenleri beklediklerini söyledi.

aa_picture_20130527_76787_high.jpg

Her bütçeye uygun konaklama imkanı sunduklarını belirten Kaya, Olimpos'ta kişi başı konaklama bedelinin günlük 35 ile 70 lira arasında değiştiğini kaydetti.