Akçakoca sahiline turist akını

Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Akçakoca'daki oteller, bayram tatili dolayısıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Akçakoca'daki oteller, bayram tatili dolayısıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar, 37 kilometre uzunluğundaki sahiliyle Karadeniz bölgesinin önemli turizm merkezi konumundaki Akçakoca'ya yoğun ilgi gösteriyor.

Mavi bayraklı Kale Plajı, Melenağzı, Karaburun ve Çayağzı plajlarına gelen vatandaşlar, denizin keyfini çıkarıyor. 

Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Kazım Topuz, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı öncesi ve hafta sonu olması nedeniyle ilçeye yoğun turist akımı olduğunu söyledi.

Otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını anlatan Topuz, "Pansiyonlar dolu, bazı turistleri eş, dost akrabalarda ağırlıyoruz. Bu yoğunluk bizleri ve esnafımızı memnun etti" dedi.

Topuz, plajlarının yapılan değişiklikler ve alınan önlemler sayesinde daha güvenli hale geldiğini dile getirerek, "Cankurtaranlarımız artık jetski ile hizmet vermektedir. Ankara ve İstanbul arasından kalan bu sahil kentinde, böyle yeniliklerin olması, tercih edilmemizi sağlıyor. Bu da bizleri ve esnafımızı memnun ediyor" diye konuştu.