Alman turist sayısında artış

TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Köseoğlu, Alman turist sayısının arttığını ve Rus turistlerde meydana gelen azalmayı telafi edebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye gelen Rus turist sayısındaki azalışın, Almanya'dan gelen ziyaretçilerin artmasıyla telafi edilmesi bekleniyor. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, AA muhabirine, Pamukkale'nin dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken, doğal ve tarihi güzelliğiyle dünya mirası bir turizm merkezi olduğunu söyledi. 

Son zamanlarda Rusya ile yaşanan sorunlar nedeniyle bu ülkeden gelen turist sayısının azaldığını belirten Köseoğlu, Almanya, ABD ve Uzak Doğu ülkelerden ziyaretçi sayısının ise arttığını bildirdi. 

Özellikle bu yıl Alman ileri yaş gruplarıyla yeni bağlantılar yapıldığını dile getiren Köseoğlu, "Bu kapsamda kış dönemi boyunca Almanya'dan 100 bine yakın turist gelecek. Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısındaki azalmaya rağmen toplamda geçen yılın rakamlarını yakalayacağımızı düşünüyorum. Özellikle Almanya pazarındaki artışın, Rusya'daki bu azalışı telafi edeceğini düşünüyoruz" dedi. 

Turizmciler olarak morallerini yüksek tuttuklarını, alternatif pazarlar yaratmaya odaklandıklarını ifade eden Köseoğlu, Rusya ile yaşanan sorunun uzun vadede yeni pazarlar yaratmak açısından olumlu etkilerinin de görülebileceğini belirtti. 

'Ziyaretçi sayısı düşünmeyecek'

Köseoğlu, Pamukkale'nin yerli turistlerin de gözde ziyaret merkezleri arasında yer aldığını, yılbaşı tatilinin 3 gün olması nedeniyle bölgedeki otellerde doluluk oranının arttığını söyledi. 

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisiyle bu yıl Pamukkale'ye gelen ziyaretçi sayısının 2 milyonu bulacağını tahmin ettiklerini bildiren Köseoğlu, şunları kaydetti: 

"Geçen yıl 1 milyon 875 civarında olan ziyaretçi sayısının yıl sonu itibarıyla düşmeyeceğini düşünüyoruz. Ören yerleri içinde Pamukkale şu anda birinci sırada. Müze ve ören yerleriyle değerlendirdiğimizde, Topkapı ve Ayasofya Müzesi'nden sonra üçüncü sıradayız. Bu, Pamukkale'nin önemini bize daha da hissettiriyor. 2016'da da yurt içi ve dışından gelen ziyaretçilerle ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlamaya devam edeceğimize inanıyorum."