Antalya City Expo 23 Mart'ta açılacak

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Tütüncü,  "Bu yıl fuarın teması, 'inovasyon ve akıllı şehirler' olarak belirlenmiştir. Hem belediyelerin akıllı şehir uygulamaları hem de belediyeciliğe getirilen yeni soluk, inovasyon çatısı altında ele alınacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle düzenlenecek 7. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı (Antalya City Expo) ve Yerel Yönetimler Sempozyumu'nun, 23-26 Mart 2017 tarihlerinde Antalya Expo Center'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Akra Barut Otel'deki basın toplantısında fuara ilişkin bilgi veren Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliğinin Antalya City Expo ile son 7 yıldır önemli ve güzel bir etkinliğe imza attığını söyledi.

Fuar için bir danışma kurulu oluşturulduğunu ve bu kurul üyelerinin fuarın en iyi şekilde neticelenmesi için yaklaşık 4 aydır çalıştığını anlatan Tütüncü, "Bu fuar üstün bir gayretin, büyük bir emeğin üzerinde yükseliyor. Türkiye'de her yıl pek çok fuar düzenleniyor ama bu kadar ciddi bir disiplinle Türkiye'nin karış karış dolaşıldığı bir fuar belki vardır ama ben bilmiyorum. Danışma kurulumuz Türkiye'deki 10 bölgesel belediye birliğini, Türkiye Belediyeler Birliğini, Türk Dünyası Belediyeler Birliğini, Ankara, Çukurova, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Isparta, Burdur, Trabzon'un da aralarında bulunduğu pek çok büyükşehir ve yerel belediyeleri kapı kapı dolaşmış, belediye başkanlarına, bürokratlarına, yetkililerine bu fuarın tanıtımı yapmış ve fuara davet etmiştir." diye konuştu.

Fuarda geçen yıl 4 bin metrekare seviyesinde kullanılan alanın bu yıl 7 bin 500 metrekareye yükseldiğini kaydeden Tütüncü, geçen yıl 70 olan katılımcı firma sayısının da bu yıl 150'ye yükseldiğini dile getirdi.

"Fuarın teması bu yıl "inovasyon ve akıllı şehirler"

Belediyeciliğin "insanların yaşamını kolaylaştırma sanatı" olduğunu kaydeden Başkan Tütüncü, belediyecilikte yapılan işin standardının olmadığını, her alanın dipsiz bir kuyu olduğunu ve çok geniş bir alanda hizmet verildiğini söyledi.

Bu nedenle belediyelerin son teknolojileri görmeleri, hayal dünyalarını geliştirebilmeleri açısından bu tür fuarların önem taşıdığını belirten Tütüncü, şöyle konuştu:

"Bu yıl fuarın teması 'inovasyon ve akıllı şehirler' olarak belirlenmiştir. Hem belediyelerin akıllı şehir uygulamaları hem de belediyeciliğe getirilen yeni soluk inovasyon çatısı altında ele alınacak. Her yıl 3 gün olarak yapılan fuar bu yıl 4 güne çıkarıldı. Bu yıl dış katılımcıların rahatça gelebilmesi ve pazar gününün de dahil edilmesiyle fuar 4 gün olarak planlandı. Geçen yıl düzenlenen City Expo'yu yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etmişti. Sadece profesyonellerin katıldığı bir fuar olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu sayı çok ciddi bir sayıdır. Bu yıl bu sayının da üzerinde bir katılımcı bekliyoruz."

Fuarda firmaların yanı sıra belediyelerin de stant açtığını kaydeden Tütüncü, bütçesi dar küçük belediyelere pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve onları stant açabilmeleri için desteklediklerini sözlerine ekledi.

Belediye hizmetleriyle ilgili tüm malzemeler fuarda

Fuarda, belediye ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park-bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi ürünler sergilenecek.

23-26 Mart 2017 tarihlerinde Antalya Expo Center'de düzenlenecek fuarda, özellikle Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika'dan belediye başkanları ve heyetler halinde ağırlanarak Türkiye'deki belediyelerle protokol görüşmeleri sağlanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir