Antalya, Hintliler ve İranlıların gözde düğün destinasyonu oldu

Antalya'daki otel ve seyahat firmalarının pazar çeşitlendirme çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Antalya, Hintliler ve İranlıların gözde düğün destinasyonu oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Son iki yıldır turizmde kriz yaşayan Antalya’da oteller ve seyahat firmaları turist çekebilmek için alternatif tanıtım çalışmalarına yöneldi. Meyvelerini vermeye başlayan bu çabaların sonucu olarak zengin ve orta gelirli Hintliler düğün mekanı olarak Antalya'yı seçmeye başladı. Hintlilerin yanı sıra İranlılar da düğün için kenti tercih etmeye başladı.

Liberty Hotels Lara Genel Müdürü Sebahattin Asi, iklim, fiyat ve otellerdeki hizmet kalitesi nedeniyle birçok ülke vatandaşının düğün için Antalya’yı tercih ettiğini söyledi. Üst ve orta gelir düzeyindeki Hintlilerin düğün için Antalya’ya gelmesinin ardından İranlıların da plajda düğün için Akdeniz’i tercih ettiğini anlatan Asi, "Turizmde yaşanan krizde zararı kapatmak amacıyla farklı konseptler üzerinde çalışırken 3-4 yıl içinde düğün organizasyonlarının çok cazip fırsatlar oluşturduğunu gördük. Web sayfamızı bu doğrultuda basit anlaşılır ve üç dört adımda kolay bir şekilde düğün rezervasyonlarını yapabilecekleri hale getirdik. Çok farklı ülkelerden İngiltere, Amerika, Kanada, İran gibi yerlerden çeşitli düğün gruplarını ağırladık. Birçok ülke insanı düğün yapmak için Antalya’yı tercih etmeye başladı" dedi.

Son zamanlarda İran düğünlerinin de arttığına dikkat çeken Asi, "Özellikle Avrupa’da yaşayan İranlıların hem tatil hem de İran’da yaşayan akrabaları ile buluşup son yılların trendi olan plaj düğünü yapmak istemeleri 'Liberty Hotels Lara' tesisimizi bu konuda cazip bir marka haline getirdi. Avrupa ve İran’da yaşayan akrabalar düğünler sayesinde bir araya geliyor. Antalya’da hem düğünlerini gerçekleştiriyor hem de hasret gideriyorlar. Antalya İranlıların düğünleri için çok elverişli bir destinasyon oldu. İranlıların düğün sayısı her geçen yıl artacak" diye konuştu.

Bir düğünün maliyeti 20-80 bin euro arasında Asi, turizm sezonunun kötü geçtiği şu günlerde 5, iyi sezonda ise en az 20 İranlı ailenin düğün yaptığını belirterek, "İran, Türkiye için daha yeni bir pazar. Şirketimize ait Likya Otelimizde de İranlılar ve çeşitli ülke vatandaşları için düğün etkinlikleri düzenliyoruz. Her iki otelimizde 2015 yılında 100’e yakın yabancı düğün düzenlendi. Bu düğünler paket seçeneklerine göre 20 bin ile 80 bin euro arasında değişiyor. Diğer otellerle birlikte düğün turizminde önemli artışlar olacaktır" dedi.

Düğünler hız kazandı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya’da turizmin çeşitlendirilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yağcı, "Düğün turizminde Hintlilerden sonra, İranlılar da Antalya’yı tercih etti. ’İranlılar Antalya’da 2-3 yıldır düğün yapıyor. Bu hız kazandı. Düğün konusunda Hint pazarındaki olumlu potansiyeli İran pazarı için de geliştirmek istiyoruz. Antalya’nın düğün destinasyonu olması için çalışıyoruz. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde bu konuda daha da önemli bir yol alacağız" ifadelerini kullandı.

Antalya, Inventum Global Workshop'a ev sahipliği yaptı

Dünyanın dört bir yanından düğün ve MICE sektörünün en önemli temsilcilerinin bir araya geldiği 'Inventum Global Workshop' Antalya’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin en büyük MICE operatörlerinden Inventum Global ile Hindistan’ın Etkinlik ve Eğlence Yönetimi Birliği (EEMA) işbirliği ile düzenlenen ve 4 gün süren Inventum Global Workshop, Hindistan, Rusya ve Ukrayna’dan 100’ün üzerinde etkinlik ve MICE acentelerinin katılımı ile Antalya’nın Hint düğünlerinin yeni gözde mekanı olması için büyük bir adım olma niteliği taşıyor. Toplantıya katılan Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Antalya’nın dünyada en çok bilinen turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirterek, "Rus ve Ukraynalı dostlarımız Antalya’yı çok iyi bilir. Antalya’ da turizmin tüm kollarında hizmet veriyoruz. MICE, sağlık ve spor turizminde önemli büyük işlere imza attı. G20 ve B20 zirvesi, Nato Dışişleri Bakanları Zirvesi ve Expo gibi büyük organizasyonlara imza attık. Antalya organizasyon etkinlik alanında çok başarılı, Hint düğünlerini de sorunsuz şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da ülkelerin birbirini tanıması için katılımcılardan destek istediklerini belirterek, "İki ülkenin birbirini tanıması önemli, lojistiğe yatırım yaptık. Ürün çeşitliliğimizi, hizmet ve servis ağımızı genişlettik. Bu toplantıya katılımınızı da çok önemsiyoruz" diye konuştu.

'Türkiye ürün çeşitliliği ve kalitesi anlamında rakipsiz'

EEMA Başkanı Sabbas Joseph de “Dünyayı bir araya getirme anlamında büyük işler yapıyoruz. Tüm dünyada güvenlik endişelerinin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz ancak birlikte yaşayabileceğimize olan inancımız tüm olumsuzlukları tersine çeviriyor. Dünya çapında pek çok faaliyet gerçekleştiriyoruz ve bir araya gelebileceğimiz gösteriyoruz" diye konuştu. Ülkeler arasındaki iş birliklerini geliştirmek ve düğün turizmi pastasındaki payı artırmak için çabaladıklarını belirten Rixos Premium Belek Genel Müdürü Özgür Çinkılıç da “Rus ve Ukraynalı misafirlerimiz ülkemizi çok iyi bilir, umarım yakın zamanda Hintli misafirlerimiz içinde aynı şeyi söyleriz” dedi. Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar ise Türkiye’nin ürün çeşitliliği ve kalitesi anlamında rakipsiz bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Hindistan’ın burayı keşfetmesi bizim için çok önemli, evlilik Sümer medeniyetinde başladı. Evliliğin bu topraklarda yapılması da ayrı bir önem taşımaktadır. Ayrıca düğün turizmi dışında da her anlamda kendilerine hizmet verebiliriz" diye konuştu.