Bozcaada'da Ramazan Bayramı hareketliliği

Adadaki turistik tesislerde tatilcilere yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Türkiye'nin batısındaki önemli turizm merkezleri arasında yer alan ve genellikle yerli turistlerin tercih ettiği Bozcaada ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor.

Alınan bilgiye göre, yatak kapasitesi 2 bin 500 olan, 91 pansiyon ve 57 otelin bulunduğu, ayrıca 54 restoran, 17 kafe, 6 çay bahçesi, birer pastane ve bar ile 7 büfenin hizmet verdiği adadaki otellerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

Bayramın ilk iki gününde yaklaşık 15 bin kişinin geldiği adaya araba vapurlarıyla iki bin civarında araç taşındı.

Bozcaada Kaymakamı Abdülgani Mağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramda yoğunluk yaşanacağını beklemelerinden dolayı gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Mağ, ada halkının yoğunluktan memnun olduğunu belirterek, "Diğer turizm destinasyonları gibi Bozcaada da bayramdan nasibini aldı. Yoğunluğa rağmen sıkıntı yaşanmıyor. Misafirlerimizden bize gelen sıkıntı ve sorunlar bulunmuyor" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Mutay ise bayram tatilini Bozcaada'da geçirmek isteyenlerin ilgisi dolayısıyla adada hareketlilik yaşandığını anlatarak, ilçede asayiş, hizmet sektörü ve belediye hizmetleri noktasında hiçbir sorun yaşanmadığını dile getirdi.