Doğuş Hilton’la anlaşmayı yeniledi, tarihi oteli ultra lükse çevirecek

Dünya Gazetesi - Kerim Ülker

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turizmde yurtdışında önemli projelere imza atan Doğuş Grubu’nun Yunanistan’da Atina Hilton’u satın aldığını ilk kez sizlere gazeteniz Dünya duyurmuştu. 2016’da yazdığımız haberin hemen ardından Doğuş Grubu tarafından da yapılan açıklamada Atina Hilton için ödenen miktar 142 milyon euro olarak ifade edildi. Yunanistan’ın en önemli finans kuruluşlarından Alpha Bank’ın vitrine çıkardığı oteli Doğuş, TEMES adlı Atina merkezli bir şirket ile birlikte almıştı. 55 yıllık bir geçmişi olan Yunanistan’ın ilk uluslararası otel markası olan Atina’daki Hilton’da son olarak iki önemli gelişme yaşandı. Bu yıl sona erecek olan Hilton’un isim hakkı, ABD’li zincir ile yapılan görüşmelerin ardından uzatıldı. Otelin ismi Hilton Athens olarak işletilmeye devam edilecek.

Diğer gelişme ise tarihi otelde önemli bir yenileme süreci hayata geçecek. Yunan basınında yer verilen bilgilere göre Hilton Athens, önemli bir revizyona girecek.

50 milyon euroluk bütçe ayırıyor

Hatırlanacağı üzere en son 2003 yılında yenilenen otelin 506 odası bulunuyor. Başkent Atina’nın en büyük oteli olan yapıda 126 odalı ultra lüks denilebilecek rezidans olacak. Ayrıca otelde yeni bir sağlık kulübü, eğlence alanları, restoranlar, mağazalar ve SPA da yer alacak. Bunun için Doğuş’un patronu Ferit Şahenk ve ortağı TEMES, 50 milyon euroluk bir bütçe ayıracak. Bir anlamda Hilton Athens, Yunanistan’ın en köklü oteli olmasının yanında en lüks turizm markası unvanını da yakalamış olacak.

Astir Palace’ı da bankadan aldı

Bilindiği üzere Yunanistan’da yat limanı işleten Doğuş Grubu’nun ortak olduğu Jermyn Real Estate Fund, 2013 sonunda 400 milyon dolara Astir Palace Oteli'ni almış, devir ise 2016’da tamamlanmıştı. Doğuş Grubu'nun bu fonda yüzde 15 payı bulunuyor.

 

Yunanistan'ın ikinci büyük bankası National Bank of Greece (NBG) ve ülkenin özelleştirme kurumu (HRADF) tarafından vitrine çıkarılan Astir Palace, ülke tarihinin en önemli özelleştirme projelerinden biri.