Erciyes'te 21 yeni otelin inşaatı baharda başlıyor

Erciyes Dağ ve Kış Sporları Turizm Merkezi'nde 2. etap yatırımları kapsayan konaklama tesisi inşaatları önümüzdeki ilkbaharda başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Mahmut SABAH

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı inşaatlarının bir bölümünü tamamladığı Erciyes Dağ ve Kış Sporları Turizm Merkezi'nde, sıra konaklama tesisi yatırımlarına geldi. Kayak merkezinin değişik kesimlerinde geçen yaz tahsisi yapılan alanlardaki 21 otel yatırımının eşzamanlı olarak başlayacağı duyuruldu. Böylece Tekir Yaylası'ndaki toplam yatak sayısının 800'den 5 bine yüksetilmesi hedefleniyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, projenin 2'nci etabını kayak merkezinde inşa edilecek oteller ile dağ dinlenme tesislerinin oluşturduğunu belirterek, "Proje turizm yatırımcılarının beğenisini topladı. Otel için ayrılan arsaların tamamına yakını satıldı. Söz konusu alanlarda otel ve dinlenme tesisi inşaatları gelecek yıl başlayacak" dedi.

Otel arsalarının tahsis edilmesiyle Erciyes projesinde önemli bir aşamaya daha gelindiğini kaydeden Özhaseki, "Öz kaynaklarımızı kullanarak ilk etapta altyapı hizmetlerini tamamladık. 100 milyon doların üzerinde harcama yaparak, teleferik-telesiyej akslarının kurulmasını, yeni pistler açılmasını, karlama üniteleri ile gölet çevresindeki sosyal birimlerin devreye girmesini sağladık. Artık sıra, özel sektör yatırımlarına geldi" diye konuştu.

Kayseri Turizm Master Planı'nın 3'üncü ayağını oluşturan projenin 2014 yılı sonunda tamamlanacağını vurgulayan Özhaseki, "Otel inşaatları bitmeden önce planlama ve altyapı işlerinin hepsini tamamlamak niyetindeyiz. Biz burada işin her türlü külfetini yüklenmek, ortaya çıkabilecek problemlere çare olmak için varız. Otelcilerin işlerini kolaylaştıracak her türlü ortak çalışmaya da varız. Öteki sorunlara ise belediye meclisinde, Turizm Bakanlığı nezdinde çözüm yolları aranmasında üzerimize düşeni yapacağız" açıklamasını yaptı. Proje kapsamındaki yolun şehir merkezinden Hacılar-Hisarcık yol ayrımına kadar olan kısmını belediyenin tamamlayacaklarını aktaran Özhaseki, "Buradan Develi'ye kadar olan bölümü ise Karayolları Bölge Müdürlüğü yapacak. Bölgeye havayolu ulaşımının daha elverişli koşullarda yapılmasını sağlamak amacıyla, Erkilet Havaalanı'nda yeni düzenlemeler yapılması talep ettik. Askeri yetkililer konuya olumlu yaklaştı. Sonuçta, yaklaşık 350 bin metrekarelik bir arazinin sivil havacılık hizmetlerine tahsisi sağlandı Havaalanındaki. Mevcut yapılar iç hat hizmetlerinde kullanılacak. Tahsisi yapılan yeni alana dış hatlar terminali inşa edilecek. Bu bölümde 10 uçak kapasiteli bir de apron olacak. Yetersiz kalan mevcut terminal binası da elden geçirilerek yenilenecek" şeklinde konuştu.

Kentten 2 bin 250 metre Yüksekliğe doğalgaz

Özhaseki, oteller bölgesinde teleferik kurma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şehir merkezi ile Tekir Yaylası'ndaki konaklama alanı arasında doğalgaz hattı döşeme çalışmaları da başladı. Kayak pisti bitmek üzere. Jeotermal enerji için de bir firma çalışma yapıyor. Sondaj yapılan alanda su çıkarsa oteller bölgesine vereceğiz. Bu da projeye ekstra bir katkı olacak. 275 milyon euroluk yatırımla Erciyes'i Ortadoğu ve Balkanların en gözde dağ ve kış sporları merkezi haline getiriyoruz. 2013 - 2014 sezonundan itibaren toplam uzunluğu 160 kilometreye ulaşacak kayak pistlerinde günde 35 bin kişi kayma imkanı bulacak, otellerimizde 6 bin kişi konaklayacak, 5 bin kişiye doğrudan istihdam olanağı sağlanacak" ifadesini kullandı.

 

erciyes3.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir