Erken rezervasyonda talep beklentileri geçti

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Bayındır, bu yıl erken rezervasyon yaptıranların oranının yüzde 95'lere ulaştığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde 2009'da "Tatil Herkesin Hakkı" sloganıyla başlatılan erken rezervasyon kampanyasında rakamlar turizm sektörünün yüzünü güldürüyor.

Bugüne kadar  8 milyondan fazla yerli turisti ucuz tatille tanıştıran kampanya sayesinde tatilseverler yüzde 50'ye yaklaşan indirimlerle tatillerini planlayabilme imkanı buldu.  

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, kış aylarında kampanya başladığında bu yıl 3 milyona yakın kişinin erken rezervasyonla tatile gitmeyi seçeceğini öngördüklerini belirtti.  

Yaptıkları araştırmalara göre erken rezervasyon talebinin beklenenin üzerinde olduğunu kaydeden Bayındır, "Bu durum halkımızda tatil bilinci ve planlamanın hızla yerleşmeye başladığının önemli bir göstergesidir" dedi.  

Erken rezervasyon yüzde 95'e ulaştı

Bayındır, erken rezervasyon ve bu kapsamda sunulan kampanyaların, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de her geçen gün daha fazla talep gördüğüne dikkat çekti.

Geçen yıl 1 milyondan fazla yerli turistin kampanyadan faydalandığını hatırlatan Bayındır, "Bu rakam 2014'te daha da yukarı çıkmış, erken rezervasyon yaptıranların oranı yüzde 95'lere ulaşmıştır. Kuşkusuz Türkiye'de tatil kavramı artık daha da yerine oturdu ve insanlar seyahatlerini gerek bütçe gerekse gidilecek destinasyon bazında detaylı bir şekilde planlamaya başladı" diye konuştu.  

Yerli turist Antalya'dan vazgeçmiyor

Bayındır, erken rezervasyonun ayrıca sektördeki planlamaların ve stratejilerin de doğru belirlenmesini sağladığına işaret etti.  

Bir çok firmanın bu yıl ki satışlarını tamamladığına değinen Bayındır, şunları söyledi:

"Dolayısıyla son dakika rezervasyonlarında, arz talep dengesi nedeniyle hem yer bulmak güçleşecek hem de fiyatlar yükselecektir. Erken rezervasyonda Türkler'in yurt içi tatil tercihlerinde ilk sıralarda Antalya bölgesinde özellikle Kemer, Belek, Side, Alanya, Bodrum, Marmaris, Çeşme ve Fethiye geliyor. Yurt dışı seyahatlerde ise ağırlıklı olarak Kıbrıs, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Bosna Hersek, Fransa ve İspanya en çok tercih edilen destinasyonlar arasında."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir