Gloria Otelleri 58 milyon euro ciro hedefledi

İspanya ve Yunanistan’ın artık talepleri karşılayamadığını ve Türkiye’ye yoğun talepler gelmeye başladığını söyleyen Gloria Hotels ve Resort Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Uzan, bu yıl 58 milyon euro ciro hedeflediklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Gloria Hotels ve Resort Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Uzan yaptığı açıklamada turizm sezonu ve Özaltın Holding iştiraklerinden Gloria Otellerinin performansı ve yeni başlatılan yenilikler ile hedeflerini anlattı. Cem Uzan, 2017 yılı turizm sezonunda 58 milyon euro ciro hedeflediklerini bildirdi. Türkiye ile Rusya arasında uçak düşürme krizi, Avrupa ile gerginlikler ile çeşitli nedenlerden dolayı 2016 yılında turizmde sıkıntı yaşandığını belirten Cem Uzan, 2017 turizm sezonunun 2016’dan daha iyi olacağını söyledi. İspanya ve Yunanistan’ın artık talepleri karşılayamadığını ifade eden Uzan, Rus pazarında sıkıntı yaşanmadığını kaydetti. Avrupa pazarından da Türkiye’ye yoğun talepler gelmeye başladığını ifade eden Cem Uzan, şunları söyledi: “Geçtiğimiz kriz döneminde oteller 2018-200 yılları arasında karlılığı unutsun demiştim. Otellerin karlılıkları azalıyor. Ancak, bu yıl 2016’dan daha iyi olacak. Ancak 2015’e göre ise yüzde 15 düşüş olabilir. Avrupa’dan gelen taleplerle bu yılı 2015 rakamlarıyla kapatırız. Türkiye’de düzlüğe çıkar ve önümüzdeki yıl da başını alıp gider. Şu anda Avrupa’dan yoğun talep olmasına rağmen uçak yok. Hollanda pazarında da düzelme var. Hem TOBB hem de TÜROFED yetkilileri THY uçaklarının talep olan pazarlara yönlendirilmesi için görüşmeler yapıyor”

Gloria Hotels ve Rsort’a bağlı 4 otel bulunduğunu ve bu otellerde toplam bin 274 oda bulunduğunu ve geçen yıl turizmde krizin yaşanmasına rağmen 42 milyon euro ciro sağlandığını belirten Uzan, her biri 100’er milyon dolar olmak üzere 2’si yurtdışı 3 yeni otel yatırımı projesi olduğunu bildirdi.

Yeni pazarlar arıyor

Gloria otellerinde yeni pazar arayışlarının sürdüğünü anlatan Uzan, Ortadoğu pazarı için de ‘Her Şey Dahil’ sisteminde ‘Helal Konsept’ yarattıklarını kaydetti. Helal konsept için yüzde 10 indirim yaptıklarını ifade eden Uzan, iç pazar için de Helal Konsept uygulamak için çalıştıklarını söyledi. Sağlık Turizmini de ‘Her Şey Dahil’’ sistemine alacaklarına dikkat çeken Uzan, ‘’Sport Arena’ya 700 üyemiz var. Tesislerimizde konaklayan sporcularımız ve konuklarımıza sporcu sağlığında ilk konsültasyonu ücretsiz yapacağız’’ dedi. Gloria Hotel ve Resort’lere bağlı 4 otelde toplam 166 adet özel villa bulunduğunu ifade eden Uzan, "Vilları talep eden müşterilerimiz için de alternatiflerimiz var. Havuzlarımız ısıtılabiliniyor. Talep halinde deniz suyu doldurabiliyoruz" diye konuştu.

Turizmde yaşanan kriz villalarda fiyat düşüşlerine yol açtı

Belek bölgesinde otellerde ilk villa sistemini kendisinin başlattığını anımsatan Cem Uzan, bugün bölgedeki hemen hemen tüm otellerde villaların bulunduğunu bildirdi. 2014'te 20 bin dolardan satılan özel villaların fiyatlarında da geçen yıl turizmde yaşanan kriz nedeniyle düşüşler olduğunu belirten Uzan, şunları söyledi: "Özel villalarımız dolu, başta Rus, İngiliz ve Türk müşterilerin ilgi gösteriyor.Şu anda özel villalarımızda kalan müşterilerimiz uzun süreli konaklayabiliyor. 3 ay, 6 ay konaklayanlar var. Bir Rus müşterimiz 27 valizi ile uzun süre konakladı. Gloria Verde özel villaları Eylüle kadar Golf oteldeki villalar Ağustos ve Sereniti villaları da Temmuzda dolu.’’