İslam Dünyası Alimleri Konya'da

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Toplantısı 25 ülkeden 63 alimin katılımı ile başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RABİA KORKMAZ

KONYA- Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Toplantısı 25 ülkeden 63 alimin katılımı ile başladı. Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavî, dünyaya İslam’ın doğru şekliyle yayılması için çalıştıklarını belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek “Müslümanlar olarak 21. yüzyıl Haçlılarına karşı ecdadımızın yaptığı gibi dimdik durmaya kararlı bir şekilde devam ediyoruz” dedi. 

03-07 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Dünya Müslüman Alimler Birliği Toplantısının açılış töreni gerçekleştirildi. Konya Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, Konya Valisi Yakup Canpolat , Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf  El Karadavi, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhiuddin Al-Quarra Daghi 'nin katılım sağladığı programın açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, '' 15 Temmuz tarihinde Türkiye Cumhuriyetine hükümetimize ve milletimize karşı ihanet kalkışması sürecinde Dünya müslüman alimler birliği hemen karşısında durmuştur.

Dünya müslüman alimler birliğinin bizim yanımızda durması bizlere moral ve destek vermiştir. Müslümanlar ancak kardeştirler. Daha önce de Mısır, Libya, Yemen, Filistin, Suriye, Irak, gibi müslümanlar üzerinde oynanmak istenen oyunu Türkiye de de oynamak istediler. Bir kaos ortamı oluşturmak istediler. Bu oyunları milletimizin dik duruşuyla boşa çıkardık '' dedi.


Konya olarak 2016 yılında İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesinin ardından bir çok program gerçekleştirdiklerini belirten Akyürek, '' Önümüzdeki günlerde Haçlılara karşı miryokefalon savaşının 840 yıl dönümünü idrak edeceğiz. 21. yy. Haçlıların karşısında Müslümanlar, Türkiye olarak dimdik durduk ve durmaya da devam edeceğiz. 21.yy. Ortaya çıkan problemler, İslamdan uzaklaşma hareketlerine karşı Dünya müslüman alimlerine ihtiyacımız var. Bu toplantıların inananların uyanışı olmasını istiyorum'' dedi. 

Konya Valisi Yakup Canpolat ise konuşmalarında, '' 2016 yılı içerisinde son derece önemli projelere ev sahipliği yapıyor. Dünya Müslüman Alimler Birliği Toplantısına da 25 islam ülkesinden 63 alimin katılacağı bir program olacak. Müslüman tarihiyle ilgili mesajlar verileceğine inanıyorum ''şeklinde konuştu.

Müslüman Alimler Birliği Toplantısı, 4 gün boyunca panel ve konferanslarla İslam dünyasının içinde bulunduğu sorunları ele alarak çözüm yolları arayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir