İstanbul turizm kenti yarışında birinci

İstanbul turizm açısından Avrupa'nın 1. dünyanın 2. kenti seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – Ünlü küresel seyahat dergisi Travel and Leisure, İstanbul’u Avrupa’nın en iyi turizm kenti ilan etti. Geçen yılın Avrupa birincisi Floransa’yı tahtından indiren İstanbul “Dünyanın En İyi 10 Turizm Kenti” sıralamasında ise Bangkok’tan sonra 2. oldu.

Dergi Avrupa’nın en iyi turizm destinasyonu sıralamasını şöyle yaptı:
1-İstanbul (2), 2-Floransa (1), 3-Roma (3), 4-Barselona (5), 5-Paris (4), 6-Venedik (6), 7-Prag (-), 8-Bruges (-), 8-Viyana (8), 10-Londra (-)
Avrupa sıralamasında iki kent 8’inci sırayı paylaştı.
Dergiye göre dünyanın en iyi 10 turizm destinasyonu ve geçen yılki durumları şöyle: 1- Bangkok (1), 2-İstanbul (3), 3- Floransa (2), 4- Cape Town (4), 5- Kyoto (9), 6-Roma (6), 7-Charleston, ABD (-), 8-Barselona (-), 9-Paris (10), 10-Chiang Mai, Tayland (-)
İstanbul dünyanın en iyi turizm kentleri sıralamasında geçtiğimiz aylarda bir sıra yükselerek ikinciliğe yerleşti.

Travel and Leisure’ın “2013 Dünyanın En İyileri” anketi 1 Aralık 2012-1 Nisan 2013 tarihleri arasında derginin sayısal versiyon dahil aboneleri, internet sitesi üyelerinin oylarıyla belirlendi. Oy atan okurlar ya da turizm meraklıları uçakla ulaşım, oteller, otel-spalar, araba kiralama, kentler, turizm operatörleri, safari donanımları, otel markaları, havalimanları, büyük yolcu gemileri gibi kategorilerin her biriyle ilgili birkaç soruyu yanıtladı. Yanıtlar alındıktan sonra profesyonel amaçlı yönlendirmeler olup olmadığı yönünde bir araştırma daha yapıldı. Sıralama yöntemine ilişkin bilgiler Travel and Leisure'nin internet sitesinde ayrıntılı biçimde anlatıldı.
Ünlü derginin sıralamasında kentler, ülkelerin durumlarına göre her yıl yapılan ankette değişik puanlar elde edip, iniş ve çıkışlar gerçekleştirebiliyorlar.