Kapıkule’de dönüş çilesi devam ediyor

Türkiye'de izinlerini geçirdikten sonra çalıştıkları Avrupa ülkelerine dönüş için Kapıkule'ye gelen Türk işçileri 3 kilometre kuyruk oluşturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan Türk işçileri yaz tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra dönüşe geçti. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaz tatillerini geçiren işçiler, hafta başında işbaşı yapacak olmaları nedeniyle aynı anda dönüşleri nedeniyle gümrük kapılarında yoğunluk arttı. 

Almanya’da otomotiv firmasında işçi olarak çalışan ve yaklaşık 6 saattir kuyrukta çıkış yapmak için beklediğini söyleyen işçilerden Fatih Şener, “Bizim çilemiz hiç bitmez. Kimsenin bizimle ilgilendiği yok. Benim Pazartesi günü iş başı yapmam gerekiyor. Yaklaşık 6 saattir kuyruktayım. Daha ne kadar bekleyeceğiz bilmiyorum. Bu kuyruğa bir çözüm bulunsun, rezillik bitsin” dedi. Almanya’daki çalıştığı iş yerinde Pazartesi iş başı yapacak olan diğer işçi Ersan Ercan ise, "Bu rezilliği görüyorsun. Neden bekliyoruz bilmiyoruz. Yaşadıklarımız çileden öte" ifadelerini kullandı.

Kapıkule yolu boyunca önlem alan polisler araçları yoğunluğun daha az olduğu Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Yunanistan’a geçişi sağlayan Pazarkule Sınır Kapıları’na yönlendiriyor. 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dünden bu yana Bulgaristan’a açılan Kapıkule, Hamzabeyli ile Yunanistan’a geçiş sağlayan Pazarkule ve İpsala Sınır Kapılarından 50 binden fazla Türk işçinin ülkeden çıkış yaptığını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir