Kartalkaya'da sezon erken sona erdi

Yaklaşık 250 bin kişinin 9 Aralık'tan bu yana ziyaret ettiği kayak merkezinde, doluluk oranlarının yeterli düzeyde olmaması nedeniyle oteller sezonu kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da sezon sona erdi.

Köroğlu Dağı'nın 2 bin 200 metrelik zirvesinde yer alan Kartalkaya'da sezon 9 Aralık 2016'da başlamıştı.

Kayak merkezinde hizmet veren 2 bin yatak kapasiteli 5 oteldeki konaklamalar ve günübirlik ziyaretçilerle birlikte Kartalkaya, 102 gün süren sezon süresince yaklaşık 250 bin kişiyi ağırladı.

Mevcut kar kalınlığının ve kalitesinin istenen seviyede bulunmasına rağmen havaların ısınmasının da etkisiyle ilginin azaldığı merkezdeki oteller, doluluk oranının yeterli seviyede olmaması nedeniyle sezonu kapattı.

"Geçen yıllardaki sayıyı yakaladık"

Batı Karadeniz Turizm Otelciler Derneği (BAKTOD) Başkanı Halit Ergül, güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Kartalkaya'da bulunan bir otelin sahibi de olan Ergül, "Ocak ve şubat ayları gayet güzeldi. Kayak merkezinde bizi nisan ayına kadar çıkaracak fazla fazla kar bulunuyor. Ama artık havaların da ısınmasıyla müşteri gelmiyor. Gelen müşteriler de masrafları kurtarmadığı için sezonu kapattık." dedi.

Ergül, sezon boyunca günübirlik ziyaretçilerle yaklaşık 250 bin kişinin kayak merkezinde ağırlandığını, geçen yıllardaki sayıyı yakaladıklarını da ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir