Katar Turizm Ofisi İstanbul'da temsilcilik açtı

Katar'ın global tanıtımını gerçekleştiren Katar Turizm Ofisi, dünyadaki 8. temsilciliğini İstanbul'da açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar'ın global tanıtımını gerçekleştiren Katar Turizm Ofisi (QTA), dünyadaki 8. temsilciliğini İstanbul'da açtı.
Turizm ofisinden yapılan açıklamaya göre, QTA, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya, ABD, Körfez İşbirliği Konseyi pazarları ile Güneydoğu Asya'yı kapsayan uluslararası ağına Türkiye'yi de kattı.

İstanbul'da dünya çapındaki 8. temsilciliğini açan QTA, bu temsilcilikle Türkiye'deki varlığını ve imkanlarını önemli ölçüde geliştirirken; tüketiciler, tur operatörleri, seyahat acenteleri ve konaklama sektöründeki iş ortakları nezdinde, özgün ve birinci sınıf bir seyahat noktası olarak Katar ile ilgili farkındalık ve tercih edilirlik sağlamayı hedefliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen QTA Pazarlama & Tanıtım Kurulu Başkanı Rashed AlQurese, Türk turizm pazarının Katar için en önemli potansiyel turist kaynak pazarlarından biri olduğunu dile getirdi. AlQurese, şunları kaydetti:

"Gerek yakın tarihte imzalanan ve Türkiye'den gelen ziyaretçilerin Katar'a varış noktalarında kolaylıkla vize alabilmesine imkan veren anlaşma, gerekse Doha'ya haftada toplam 50'den fazla direkt sefer düzenleyen Katar Havayolları ve diğer iki havayolu firması ile Türkiye pazarının yüksek bir büyüme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. QTA olarak, hissedarlarımız ve tüketiciler nezdinde Katar ile ilgili farkındalığı arttırmak için hayata geçireceğimiz plan kapsamında, Türkiye temsilciliğimiz turizm alanında iki ülke arasında gerçekleştirilen iş birliğini daha da ileriye taşıyacak.

Türkiye'den gelen ziyaretçilerin ne kadar seçici olduğunun bilinci ile Katar'ın en yüksek beklentileri karşılayacak, hatta aşacak bir seyahat noktası olduğuna inanıyoruz. Yıl boyunca güneş, görülmeye değer çöl manzaraları ile mükemmel bir dinlenme ortamı sunuyor; spor ve alışveriş merkezlerinin yanında Katar'a özgü lezzetler ile bu ortamı taçlandırıyoruz. Ancak Katar'ın asıl cazibesi, ziyaretçilerine üst düzey lüks, ayrıcalık ve zarafet standartlarını sunarken, diğer yandan yeni bir kültürel deneyimin tadını çıkartma fırsatı sağlaması."

Bu konularda ilginizi çekebilir