Kazak turist sayısında atış bekleniyor

Kazakistan Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Nurkebayeva, Kazakistan'dan Türkiye'ye giden turist sayısında artış yaşanması beklendiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçen yıl Türkiye'yi 140 bin civarında Kazak turistin ziyaret ettiğini belirten Kazakistan Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Asel Nurkebayeva, bu yıl turist sayısının 200 bine çıkmasının hedeflendiğini söyledi.

Nurkebayeva, ailelerin tatil yapması için Türkiye'nin dünyadaki en uygun yer olduğunun altını çizerek, "Ailelere ve çocuklara tatil için tüm imkanlar sağlanıyor. Kazak gençleri de tatil için Türkiye'yi tercih ediyor. Otellerde konserler veriliyor, eğlence programları yapılıyor" ifadelerini kullandı.

İki yıl önce Türkiye'ye giden Kazak turist sayısının 300 bine çıktığını hatırlatan Nurkebayeva, geçen yıl turist sayısındaki düşüşte terör saldırılarının etkisi olduğunu söyledi. Nurkebayeva, "Gelecek yıl, iki sene önceki 300 bin rakamına dönmeyi ümit ediyoruz" diye konuştu.

Kazak turistlerin Türkiye'de sigorta kapsamına giren sorunlarla karşılaşması halinde bu problemlerin Antalya'daki konsolosluğun desteğiyle hızla çözüldüğünü dile getiren Nurkebayeva, iki ülkeninturizm alanındaki potansiyelin tam anlamıyla değerlendirilmesi amacıyla Kapadokya'ya ve diğer tarihi mekanlara gezi paketlerinin artırılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'ye turist akını bekleniyor

Kazak turistlerin Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren Kazakistan'da 10 yıldır faaliyet gösteren bir turizm acentasının müdürü Mehmet Bagatır, kişi başı 500-600 dolarlık tatil paketlerinin ekonomik açıdan uygun olduğunu anlatarak, "Bu yıl Türkiye'ye turist akını olmasını bekliyoruz" dedi.

Bagatır, Kazakların Türkiye'den sonra Mısır, Tayland ve Dubai'de tatil yapmayı tercih ettiğini, Türkiye'de tatil yapanların bunu tekrarlamak istediğini aktararak, "Türkiye'deki servis hiçbir yerde yok. Yıllara dayanan turizm tecrübesine sahip. Turistleri ağırlamayı biliyor. Sorunları anında çözüyor" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir