Kıbrıs çocuklu aileler için atağa geçti

KKTC, dünya çapında adaya turist çekmek için atağa kalktı. Dünyanın farklı noktalarında yapılan tanıtımlarda hedef çocuklu aileleri adaya getirerek imaj değiştirmek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre ESER / Dünya Online

Bu sene 21'incisi düzenlenen EMITT 2017 Turizm Fuarı'na en kalabalık ekiplerden biri ile katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, başta Türkiye pazarı olmak üzere turizm için yeni bir atılım başlattı.

Ekonomisinin büyük bölümünü turizm gelirleri oluşturan KKTC, başta Yunanistan'a gidenler olmak üzere Türk ailelerini gözüne kesitirdi. Kuzey Kıbrıs ayrıca bundan sonra kumar alanında faaliyet gösteren firmalara ruhsat verilmeyeceğini, aile turizminin de devlet tarafından destekleneceğini bildirdi.

Yeni tanıtım atağı

Fuarda DÜNYA'ya değerlendirmelerde bulunan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs'ın son yıllarda turizm alanında yeni bir atağa kalktığını ve ihtiyacı olan yeni imaja kısa sürede kavuşacağını ifade etti. Dünya genelinde yapılan tanıtımlar kapsamında Türkiye nüfusunun yüzde 70’ini oluşturan 10 ilde pazarlama faaliyetlerinin yoğunlaştırılacağını aktaran Ataoğlu sadece yaz dönemi gelen tatilciler için değil kış aylarında da konferans turizmi için Türk şirketlerin ilk tercihi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Hedefte çocuklu Türk aileler var

20 bin yatak kapasitesi ile turizm alanında Akdeniz'in önemli destinasyonlarından birisi olan Kıbrıs bölgenin en önemili tatil merkezlerinden biri haline gelerek turizm gelirlerini artırmak istiyor. Bu kapsamda gelen turistlerin daha fazla konaklama yapması ve adada kalmasını isteyen Kıbrıslı yetkililer artık adanın isminin kumarhaneler ile anılmasını istemiyor.  Bundan dolayı acentelere çocuklu ailelerin adaya getirilmesine yönelik pazarlamaların geliştirlmesi için talimatlar verildi.

Gelen turist başına destek vereceğiz

KKTC Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi'nden Latif İnce önümüzdeki sezondan itibaren acentelerin Kıbrıs'a getireceği turist başına pazarlama desteği alacağını söyledi. Turkiye'deki turist sıkıntısının bir şekilde adayı da etkilediğini belirten İnce, 'Türkiye hapşırsa biz grip oluruz' benzetmesini hatırlatarak kur riski ve bölgede yaşanan turizm sıkıntısı gibi problemlerle Türkiye ile aynı şekilde mücadele etmeye çalıştıklarını aktardı.

Dünya çapında tanıtım

2017 yılının ilk ayında Hollanda Uluslararası Vakantiebeurs Turizm ve Rekreasyon fuarı ve Avusturya'nın en önemli turizm fuarı "Ferien Messe Wien"’de temsil edilen KKTC, 19-22 Ocak tarihleri arasında Fillandiya’nın Helsinki şehrinde düzenlenen ve , 1,3 milyon kişinin ziyaret ettiği MATKA 2017, 14-22 Ocak tarihleri arasında Almanya’nın Sttutgart kentinde 220 bin civarında kişinin ziyaret ettiği, CMT Stuttgart ve 19-22 Ocak tarihleri arasında düzenlenen İngiltere Manchester’de düzenlenen ve 420 bin civarında ziyaretçinin katıldığı Destinations The Holiday and Travel Show Manchester’de turizmcilere adayı anlattı.

EMITT 2017'de Türk turist savaşıEMITT 2017'de Türk turist savaşı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir