Mavi bayrak alan plaj ve marinalar belli oldu

Uluslararası Mavi Bayrak Programı kapsamında yürütülen çalışmayla bu yıl Türkiye'den 397 plaj ve 22 marina "mavi bayrak" almaya hak kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'den 397 plaj ve 22 marina "mavi bayrak" almaya hak kazandı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, merkezi Kopenhag'da bulunan Foundation for Environmental Education (FEE) ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Uluslararası Mavi Bayrak Programı'nın 2014 yılı için mavi bayrak alan plaj ve marinaları belli oldu.

Türkiye'den 397 plaj ve 22 marina "mavi bayrak" almaya hak kazandı. Böylelikle Türkiye, 44 ülkede yapılan uygulamayla İspanya ve Yunanistan'ın ardından 397 plaj ile 3. sırada yer aldı.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen, Türkiye'nin mavi bayrak konusunda diğer ülkelerden daha titiz davrandığını belirterek, "Kurallara uymayan kuruluşların bayrakları hemen geri çekiliyor. Eğer bu özeni göstermeseydik. Bu yıl kesinlikle ikinciliğe yükselirdik" ifadelerini kullandı.  

Turizm sektöründe en çok bilinen ödül

Uluslararası alanda ve turizm sektöründe en çok bilinen, kullanılan ve her yıl verilen ödül olan "mavi bayrak", çevrenin ve doğanın korunması ile plaj ve marinayı kullananların sağlığı ve güvenliğini  korumayı hedefliyor.

Plajlar için 33, marinalar için 24 kriteri bulunan Uluslararası Mavi Bayrak Programı, çevrenin ve doğanın korunmasını amaçlayan çevre bilinçlendirme etkinlikleri yapılmasını sağlıyor.  

Böylece plajı kullananlar, işletmelerin personeli ve plajın yakın çevresindeki kişilerde çevre bilinci oluşturulmasına katkıda bulunuluyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir