Ortadoğu'nun en gözde oteli Türkiye'den çıktı

Araştırma şirketi New World Wealth tarafından yayınlanan 2017 Küresel Servet Raporu kapsamında Orta Doğu’nun en gözde oteli Türkiye’den Mandarin Oriental, Bodrum oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Araştırma şirketi New World Wealth tarafından yayınlanan 2017 Küresel Servet Raporu kapsamında dünyanın en zenginlerinin favori destinasyonları değerlendirildi. Orta Doğu’nun en gözde otel listesinde Türkiye’den Mandarin Oriental, Bodrum birinci oldu.

Türkiye de dahil olmak üzere dünya çapında birçok otelin, varlıklı müşterilere hitap etme, hizmet kalitesi ile itibar ve tarihçesine göre değerlendirildiği araştırmada, Türkiye’den Mandarin Oriental, Bodrum, ilk sırada yer alarak Orta Doğu’daki tüm rakiplerini geride bıraktı. Net serveti en yüksek kişilerin tercih ettiği Orta Doğu otelleri listesinde 2017 yılında Türkiye’den Mandarin Oriental Bodrum, Dubai’den Burj Al Arab ve Abu Dabi’den Emirates Palace ile yarışarak açık ara bu otelleri geride bırakarak birinci seçildi.

Bodrum ve Türkiye'nin bilinirliği artıyor

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, Mandarin Oriental, Bodrum projesinin Orta Doğu’nun en gözde oteli seçilmesiyle ilgili, "Ülkemizi dünya çapında otelcilik sektörünün en üst seviyesine taşımış olmaya devam etmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Kısa süre içerisinden gerek mimarisi ve tasarımı, gerek yeşili ve doğası ile ve gerekse de hizmet ve servislerimiz ile dünya çapında 22 değişik dalda ödül aldık. Bu ödüller dünyanın her yerinde hem otelimizin hem de Bodrum’un ve Türkiye’nin bilinirliğini artırıyor" ifadelerini kullandı.

Mandarin Oriental, Bodrum'un, Orta Doğu’nun en fazla tercih edilen oteli de seçilerek dünyanın en çok ödül alan otelleri arasında bulunduğunu dile getiren Aşcı, "Mandarin Oriental, Bodrum, dünyada nitelikli elitlerin, devlet adamlarının, harcama gücü yüksek yerli-yabancı turistlerin, dünyaca ünlü iş insanlarının ve ünlü isimlerin servis ve kalitesini, doğa ve denizi ile birlikte bulduğu bir destinasyon haline geldi. Mandarin Oriental Bodrum, ülkemizde katma değeri yüksek turizmin kalkınmasına büyük destek oluyor ve olmaya devam edecek" dedi.

Daha fazla yabancı yatırımcı ve döviz girdisi

"Astaş Holding olarak daha güçlü bir Türkiye için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Türkiye’de Bodrum’da Mandarin Oriental Bodrum’dan sonra İstanbul, Kuruçeşme’de 500 milyon dolarlık Türkiye’nin en lüks otellerinden birini yapıyoruz" diyerek sözlerine devam eden Aşcı, "Özellikle yabancı yatırımcılarla birlikte, özel ve eşsiz lokasyonlarda, elit ve markalı yatırımcılara odaklı projeler geliştirerek ülkemize daha fazla yabancı yatırımcı ve döviz girdisi sağlamayı planlıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Otel, Türk Hava Yolları ile birlikte önümüz 3 ay içerisinde 50’ ye yakın çok özel basın mensubu ve yazarı Türkiye’ ye davet ederek Türk turizminin ve misafirperverliğinin tanıtımına da katkıda bulunacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir