"Erken Rezervasyon Kampanyası" başladı

"Tatil Herkesin Hakkı" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında, seyahat acenteleri nisan ayı sonuna kadar tur paketlerinde yüzde 35-40 arasında indirim yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İşbirliği yapılan bankaların kredi kartlarıyla yapılacak ödemelerde erteleme imkanı sağlayan kampanya çerçevesinde havayolu ve karayolu seyahatlerinde indirim kolaylığından faydalanılabilecek. 
 
İç turizmi canlandırmayı hedefleyen kampanya, 2013 yılının Nisan ayı sonuna kadar devam edecek.
 
"Vatandaşların tatil yapmasını istiyoruz"
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kampanyanın tanıtımı için Topkapı Sarayı Karakol Restoran'da düzenlenen toplantıda, vatandaşların tatil yapmasını istediklerini belirtti.
 
Günay, "Ülkemize çok sayıda insan gelsin, görsün ama bizim insanımız da tatil yapsın, Türkiye'nin kültüründen, tarihinden, doğasından, sofrasından yararlanabilsin. Erken rezervasyon kampanyasında temel hedefimiz budur" dedi.
 
Bakan Günay, yabancı ziyaretçilere ilişkin olarak da şunları kaydetti:
"Bu yıl yaklaşık 32 milyon yabancı pasaportlu ziyaretçiyi ülkemizde ağırlayacağız. TÜİK de hesaplama yöntemlerinin yanı sıra gelen ziyaretçi sayısı konusunda bu yıldan sonra yeni düzenleme yapacak. Yurt dışında oturup da ülkemizi ziyaret eden ama yabancı pasaportu olmayan Türk pasaportuyla gelenleri de bu rakama dahil edecek. O zaman Türkiye'nin ziyaretçi sayısının çok daha yukarılara çıktığını göreceğiz. Bu yöntem değişikliği olursa önümüzdeki günlerde bunu paylaşacağız. Bu, 3 milyon civarında bir artış sağlayabilir."
 
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da vatandaşlardan erken rezervasyonda sigorta poliçelerini almalarını istedi. Ulusoy, sigorta poliçesi alınmış seyahatin gerek bakanlık gerekse TÜRSAB tarafından teminat altında olduğunu kaydetti.