Sahillerde bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı nedeniyle Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçelerindeki sahillerde yoğunluk yaşanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aydın'da, Ramazan Bayramı nedeniyle sahil beldelerinde yoğunluk yaşanıyor. 

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar Kuşadası ve Didim sahillerine akın etti.

Hava sıcaklığının 37, deniz suyu sıcaklığının 25 dereye yükseldiği Kuşadası'nda Kadınlar Denizi, Milli Park ve Sevgi Plajı, Didim'de ise Altınkum başta olmak üzere, plajlara gelenler denize girerek serinledi. 

Kimi tatilciler ise deniz yerine tercih ettikleri aqua parklardaki özel olarak soğutulmuş havuzlarda yüzüp sıcağın etkisinden uzaklaşmaya çalıştı. 

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatili nedeniyle ilçedeki otel ve pansiyonların dolduğunu söyledi. 

Alkaner, "Turizmin çeşitlenmesi ve yılın tamamına yayılması için çalışmalar yapıyoruz. Ramazan ayının sezona denk gelmesi nedeniyle oteller istenilen doluluğa ulaşamamıştı. Ancak Ramazan Bayramı'ndaki yoğunluk, turizmcileri sevindirdi" diye konuştu.  

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek ise Ramazan Bayramı nedeniyle Kuşadası'nda otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını, yoğunluğun bayram tatilinden sonra da sürmesini beklediklerini dile getirdi.