Tatilciler bayramda Antalya'ya yöneldi

Kurban Bayramı rezervasyonlarında yurt içi turlarda en çok Antalya tercih edildi. Antalya'nın bazı bölgelerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı rezervasyonlarında yurt içi turlarda en çok Antalya'nın tercih edildiğini kaydederek, "Antalya'nın bazı bölgelerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı" dedi. 

Ulusoy, seyahat acentalarının Kurban Bayramı dolayısıyla tatile çıkmak isteyen vatandaşlara çeşitli taksit ve indirim imkanları sunduğunu dile getirdi. Bayram dönemi rezervasyonlarında 2014 yılı Kurban Bayramı'na göre yüzde 20 civarında talep artışı olduğuna dikkati çeken Ulusoy, şunları kaydetti: 

"Kurban Bayramı rezervasyonlarında yurt içi turlarda Kemer, Belek, Lara, Alanya ve Side bölgeleri olmak üzere başta Antalya geldi. Antalya'nın ardından Kıbrıs, Bodrum, Kuşadası ve Marmaris tatilciler tarafından en çok tercih edilen tatil beldeleri olarak öne çıktı. 

Otellerde doluluk oranı bölgelere göre farklılık göstermesine karşın tatil yörelerindeki ortalama doluluk oranı yüzde 85 ile yüzde 90 düzeyinde seyretti. Antalya'nın bazı bölgelerinde ise doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı." 

Ulusoy, tatilcilerin bayram dönemi rezervasyonlarında genellikle 3 gece 4 günlük ve 4 gece 5 günlük paket tur programlarını tercih ettiğini dile getirdi. Kültür turlarında Karadeniz ve Kapadokya'nın yoğun talep gördüğünü aktaran Ulusoy, yurt dışında ise İtalya, İspanya, Prag, Budapeşte, Viyana, Amsterdam, Paris ve Venedik'in en çok tercih edilen ülkeler olarak sıralandığını bildirdi. 

"Yaz döneminde tatil için 2. tercih İstanbul oldu" 

Yaz sezonuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ulusoy, şu ifadeleri kullandı: 

"Türk vatandaşları, yaz sezonunda gerçekleştirdiği yurt dışı turlarında İtalya, İspanya, Benelüks ülkeleri, Orta Avrupa, Yunanistan, Fransa, İngiltere, ABD ve Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra Balkan turlarına yoğun talep gösterdi. Yurt içi turlarda ise Antalya başta olmak üzere İstanbul, Muğla, Kapadokya, Karadeniz, İzmir ve Aydın bölgesi en çok talep gören destinasyonlar oldu. Yaz döneminde genellikle 4 gece 5 günlük paket tur programlarına ilgi gösterildi." 

Bu konularda ilginizi çekebilir