Tüfenkci: Turist sayısı 40 milyona varacak

Turizmde 38 milyon ziyaretçi beklentisi olduğunu ancak bunun 40 milyona varabileceğini söyleyen Bakan Tüfenkçi, turizm bölgelerinde kapanan yerlerin hızla açılacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye 2016’da, 2017’de turizmde yaşanan geriye gidişi durdurdu, şimdi hızlı bir şekilde ileriye gidiyor. Türkiye 2017’de 32,5 milyon turisti ağırladı. Bu yıl için rezervasyonlarla 38 milyon bekleniyor resmi olarak, belki bu rakam 40 milyonlara varacak. (Turizm bölgelerinde) Kapanan yerlerin hızla açıldığını göreceksiniz.” dedi.

Bakan Tüfenkci, İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) ve diğer sektör temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Hükümetin ve bakanlığının sektörlerin sorunlarına inisiyatif alarak pratik çözümler getirdiğini belirten Tüfenkci, reel sektörün büyümesini her anlamda desteklediklerini söyledi.

Kuyumculuk sektörünün gelişimi için güvenliğin en önemli konu başlıklarından olduğunu aktaran Tüfenkci, esnafın işini rahat yapabilmesi için sokakların emniyetinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Tüfenkci sektörün sorunlarına ilişkin şöyle konuştu:

“Samimi olarak söylüyorum başkanlarım bu masada, önce başkanlarımın bir karara varması lazım. Siz konuşun, ben hakemlik yapmaya razıyım. Çünkü biz bu sektörü büyütmek istiyoruz. İstiyoruz ki esnafımız büyüsün bu işin tüccarı olsun. Tüccarımız büyüsün ihracatçı olsun istiyoruz. Bu salonda bulunanlardan kimse kimsenin rakibi değil, bir zincirin halkaları gibi...

Biz dünyayla rekabet edeceksek, dayanışmamızı, birliğimizi artırmamız lazım. Bununla ilgili ben organize yapmaya hazırım. Hükümet olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Nitekim burada da kanaatim pekişti, en kısa zamanda sizler organize edin, bakan arkadaşlarımız veya diğer üst düzey yönetici arkadaşlarımızla saatlerce oturalım, tartışalım, hayata geçirilmesi ihracatımızı, üretimimizi artıracak her türlü tedbiri almaya hazırız.”

"Kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek yok"

Türkiye’nin turizmdeki yaralarını sardığını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Türkiye 2016’da, 2017’de turizmde yaşanan geriye gidişi durdurdu, şimdi hızlı bir şekilde ileriye gidiyor. Türkiye 2017’de 32,5 milyon turisti ağırladı. Bu yıl için rezervasyonlarla 38 milyon bekleniyor resmi olarak, belki bu rakam 40 milyonlara varacak. (Turizm bölgelerinde) Kapanan yerlerin hızla açıldığını göreceksiniz. Gelirken sordum bu otelde yabancı turist sayısındaki artışı çok açık ifade ettiler, yüzde 100 doluluğa ulaşmışlar. Diğer şehir otellerine de baktığımızda bu rakamları görebiliyoruz. Kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek yok.”

"Kuyumculuk sektörünün sorunları aşılacak"

İç Ticaret Genel Müdürü’ne kuyumculuk sektöründe sahtecilikle mücadele konusunda gerekli talimatları verdiğini aktaran Tüfenkci, ”Özellikle sahtecilik noktasında yetki boşluğuyla ilgili sorunu giderme noktasında inşallah sektörle beraber bir çalışma yapıp yakında sektörün görüşüne sunacağız.” dedi.

Sektörün sorunlarını çözmeye gayet edeceklerini belirten Tüfenkci, şöyle konuştu:

“Kuyumculuk sektöründe yurt dışından gelen ürünler noktasında özellikle gümrüklerde denetimlerimizi artırma talimatı verdik. Yurt içi sahte mücevherat ve altınla mücadele için İç Ticaret Genel Müdürümüze talimatı verdik. Sektörle beraber çalışarak bu denetimlerin standardını oluşturacağız. Böylelikle yüzde 100 önleyemeyiz ama en azından cezaları artırma anlamında iyi bir noktaya geliriz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir