Turizm yatırımı için 400 milyon euro kredi arıyor

Antalya’da yapmayı planladığı “Turizm, Ticaret, Sağlık, Eğitim, Marina ve Eğlence Merkezi” projesi için 400 milyon euro yatırım kredisi arayan duayen turizmci Akay Okudur, içinde 25 bine yakın kişinin yaşayacağı ve çalışacağı projenin çok büyük katma değer sağlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Yarım asırdan fazla turizm sektöründe faaliyette bulunan turizmci Akay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akay Okudur, Antalya’da yapmayı planladığı dev proje için 400 milyon euro yatırım kredisi arıyor.

Kendisini Bağdat Hanedanı ve Bağdat Valisi İbrahim Ağazade paşa oğlu ulema Osman Ağazade’nin oğlu olarak tanıtan Akay Şirketler Grubu Başkanı Akay Okudur, yarım asırdan fazla turizm sektöründe faaliyet gösterdiğini, Türk turizminin bugünkü konuma gelmesinde kendisinin çok büyük çabası olduğunu söyledi.

Antalya’da 1 milyon metrekare alan üzerinde, içinde 5 yıldızlı 5 bin yatak kapasiteli oteller, 5 bin 500 kapasiteli yurtları olan üniversite, yılda 1.5 milyon yabancı hastanın tedavi görebileceği 1000 yataklı hastane, bin kişilik kongre merkezi, AVM’ler, restoranlar, villalar, tiyatro, golf, futbol, basketbol gibi spor tesisleri ile yeşil alanları ve göllerin de yer alacağı ve yaklaşık 25 bin kişinin yaşayıp çalışacağı çok büyük bir projeyi hayata geçirmek istediğini anlatan Akay Okudur, “Denizkent Turizm, Ticaret, Sağlık, Eğitim, Marina ve Eğlence Merkezi” projesini gerçekleştirmek için yatırım kredisi aradığını bildirdi.

Projenin yaklaşık 400 milyon euro olduğunu vurgulayan Okudur, Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’dan da kredi konusuyla ilgili bilgi alışverişinde bulunduğunu söyledi. Okudur, “Antalya’ya 12 milyon turist geliyor. Bu hastanelerde 1.5 milyon yabancı turistin tedavi görmesi öngörülüyor. İçinde 220 adet lüks villa bulunacak ve kendi enerjisini güneşten üretecek. Ambulans helikopterler olacak. Bu proje gerçekleşirse katma değeri çok yüksek olacak” dedi.

300 bin turist getirdi

Akay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akay Okudur, yılbaşından bu yana Avrupa’dan Türkiye’ye 300 bin turist getirdiklerini, yılsonu itibariyle bu sayının 350 bine ulaşacağını bildirdi. Antalya’da 600’den fazla otel ile anlaşmaları bulunduğunu ifade eden Okudur, Akay Şirketler Grubu’nda 800 kişinin istihdam edildiğini, yılsonu itibariyle 200 milyon dolar ciroya ulaşabileceklerini kaydetti. Okudur, turizmde 2018 yılının hem şirketleri hem de ülkemiz için daha iyi olacağını söyledi.

Antalya’ya yeni cazibe merkezi yaratacak

Yatırım kredisi bulup projeyi gerçekleştirmesi halinde Antalya’ya yeni bir cazibe merkezi yaratacağına dikkat çeken Okudur, Türkiye’de ve Antalya’da ilkleri de gerçekleştirdiğini söyledi. Okudur, Türk turizmini 1960’lı yıllardan itibaren sırtladıklarını belirterek, “Şimdi herkes turizmci oldu. Hatta taksiciler bile turizmci. Herkes turizmci diye kart bastırıyor. Turizmci olmak için Bakanlıktan Turizm Belgesi almak gerekir. Herkesin turizmci olması Antalya’nın da turizm merkezi olduğunu gösteriyor. Otellerde çalışanların yarısı bizim şirketlerde çalışmıştır. Yani turizmcileri de yetiştirdik” dedi.