Turizmde 'Hint düğünü' dönemi

Hindistan Etkinlik ve Eğlence Yönetimi Birliği Başkanı Joseph, Türkiye'de Hint düğünleri organize etmek istediklerini, ancak güvenlik problemlerinin dezavantaj olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın dört bir yanından düğün ve MICE (toplantılar, teşvik gezileri, kongreler ve sergiler) sektörünün önemli temsilcilerinin bir araya geleceği Inventum Global Workshop yarın Antalya Rixos Premium Belek'te başlayacak.

Dört gün sürecek etkinlik öncesi düzenlenen basın toplantısında Antalya'nın Hindistan düğün etkinliği sektöründeki önemi anlatıldı.

Toplantıda konuşan İnventum Global Yönetici Ortağı Bünyat Özpak, Hindistan'ın en büyük etkinlik turizmi yapan derneği EEMA'nın toplantıda yer aldığını kaydetti. EEMA Başkanı Sabbas Joseph'in Hindistan'da en fazla düğün, kongre, konferans üreten acenteleri çatısı altında barındıran derneğin başkanı olduğunu ve Bollywood ödül törenlerinin kurucusu olduğunu anlatan Özpak, "Hindistan'ın en önemli etkinlik acentelerini ağırlıyoruz. Bu iki ülke arasında yapılmış en büyük tanıtım organizasyonu. Rusya ve Ukrayna'nın acenteleri de bizlerle beraber. Çok spesifik ve hedefe yönelik daha önce yapılmamış bir organizasyon" dedi.

Hint düğün ekonomisinin kapasitesi ve Türkiye'nin hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Özpak şöyle konuştu:

"Bir Hintli için doğumundan ölümüne aradaki en önemli olay düğünleri. Her ekonomik gruptan Hintliler düğünleri için gücü yettiğinde birikim yapıyor. Bu pastadan en çok payı Tayland, Endonezya gibi ülkeler alıyor. Bu ülkeler Hint insanı çok iyi tanıyor. Bizim tek sorunumuz tanıtım eksikliği. Ülkemizi tanımıyorlar. Türkiye'yi en kısa sürede Tayland'ın yerine bir numaraya taşımak istiyoruz."

"Belki ileride Antalya'da ofis kuracağız"

EEMA Başkanı Sabbas Joseph de bünyesinde 500 acente yer aldığını belirterek, EEMA'nın faaliyetlerini anlattı. Joseph, "Bu bölgedeki otelleri gezeceğiz. Farklı deneyimler yaşamak istiyoruz. Antalya'nın kültürel, tarihi yerlerini gezeceğiz ve bunlara dayalı olarak çeşitli organizasyonlar ayarlayacağız. Antalya'yı sadece destinasyon olarak görmüyoruz. Bunlardan çeşitli fırsatlar doğacak, iş fırsatları oluşacak. Belki ileride Antalya'da ofis kuracağız" diye konuştu.

Joseph, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Hindistan şirketleri sadece Hintlilere yönelik organizasyon yapmıyor. İngiltere, ABD, dünyanın çeşitli yerlerinden Ortadoğu ülkelerinden müşteriler Hindistan'daki organizasyon şirketlerinden destek isteyebiliyor. Hindistan'daki organizasyon şirketlerinin çalıştığı 40 civarında uluslararası destinasyon var. Bunların her biriyle yıl boyunca en az 4 organizasyon gerçekleştiriliyor. Hesap yapılırsa Hindistan için bu sektör milyar doların üzerinde. Antalya ve Türkiye'nin avantajı var, ortak kültürel bağlarımız var. Misafirperverlik, karşılıklı anlayış bizim için avantaj. Dezavantaj için söyleyebileceğim güvenlik problemi ama bu sadece Türkiye için değil dünya çapında geçerli bir sorun. Zamanla aşılacağını düşünüyorum."