Türk yatırımcıları ülkeye çekmeyi hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS - Libya Turizm Bakanı İkram Başimam, Libya'nın sahip olduğu imkanlara işaret ederek, Türk yatırımcıları ülkeye çekmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Turizm Bakanı Başimam, Türk hükümetiyle hazırladıkları çalışma programı çerçevesinde turizm alanında yatırım projeleri geliştirmeyi ve Türkiye'nin bu alandaki tecrübelerinden faydalanmayı hedeflediklerini belirtti.

Başimam, uluslararası platformlarda Libya turizminin tanıtılması ve turizm yatırımlarına teşvik kanunu getirilmesi yönündeki çalışma planı üzerinde hükümet ve meclisle anlaşmaya vardıklarını dile getirdi.

Ülkede son aylardaki güvenlik sorunlarına rağmen turizmin canlanacağını söyleyen Başimam, yatırım şirketlerinin bu sene içerisinde Akdeniz sahilide bulunan Trablus ve Sibrata'daki büyük turizm projelerini tamamlamaya başladıklarını, Kaddafi döneminde yerli ve yabancı şirketlerle imzalanan milyarlarca dolar değerinde yaklaşık 20 turizm anlaşması bulunduğunu kaydetti.

"Basının güvelik saplantısının büyümesi"nden rahatsızlık duyduğunu belirten Başimam, "Bu, yabancı turistleri ülkeye çekmemize engel oluyor" dedi.

Libya İçişleri Bakanlığı ile ülkenin kültürel mirası ve medeniyetini korumak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başimam, güvenlik sorunlarının turizm üzerindeki etkilerini azaltmak için "turizm polisi" birimi kurulmasını istedi.

Bakanlığın kurumlarının modernize edilmesinin önemine vurgu yapan Başimam, iç turizmin canlanması için Libya halkının ülkenin sahip olduğu imkanlar konusunda biliçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.