Yarısından çoğu tükendi, rezervasyon için geç kalmayın!

Yılbaşı otel rezervasyonlarında artışın başladığını söyleyen TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Şu ana kadar toplam kapasitenin yüzde 50'yi aşkın kısmı satıldı. Yılbaşına yaklaştıkça talebin daha da artmasını bekliyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR- Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yılbaşında otellerdeki rezervasyonun yüzde 50'den fazlasının dolduğunu söyledi. 

Ulusoy, yaptığı açıklamada, yılbaşında seyahat acentaları kanalıyla tatile çıkacak vatandaşların paket tur satın aldıklarında, seyahat sigortasını yapmaları gerektiğini, bunun yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı. 

Acentalara dikkat!

Tatilcilere, yapılacak bütün görüşmelerde acentelerin belge numarasını ve acente unvanını mutlaka sormaları ve verilen numaranın, acente unvanının doğruluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ya da TÜRSAB'ın internet sitelerinden sorgulamalarını öneren Ulusoy, şöyle konuştu: 

"Turlarda ve transferlerde can güvenliğini tehlikeye atıcı şekilde yıpranmış araçlar kullanılmadığına dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. İnternetten rezervasyon yapan vatandaşların, tatil satın aldıkları internet sitelerinin acenta niteliğine sahip olup olmadığını kontrol etmelerini özellikle hatırlatmak isterim. Tüketiciler, TÜRSAB üyesi acentaların teyidi için internet sitelerinde TÜRSAB logosu ve acente belge numaralarının yayınlanmış olup olmadığını kontrol edebilirler." 

"Kişi başı ücret, 800 liradan 5 bin liraya kadar değişiklik gösterir" 

Ulusoy, yılbaşı rezervasyonlarına gelen taleplerin yavaş yavaş artmaya başladığını belirterek, şöyle devam etti: 

"Şu ana kadar toplam kapasitenin yüzde 50'yi aşkın kısmı satılmış durumda. Yılbaşı tarihine yaklaştıkça talebin daha da artmasını bekliyoruz. Yılbaşı turlarında fiyatlar, gidilecek destinasyona, konaklanacak otele ve yılbaşı konser etkinliklerine göre değişiklik gösteriyor. Yılbaşında tatile çıkacak olan bir kişinin 4 gecelik paket tur programı için ödemesi gereken ücret 800 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkabilir. Fiyat skalası, lüks paketlerde daha yüksek seviyelere de çıkabilmektedir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir