Yaşlı Japonlar, şifayı ve huzuru Türkiye'de bulacak

Japonlar Türkiye'deki bakım ve huzurevleri ile termal tesislerden hizmet almaya başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Yaşlı Japonlar, şifayı ve huzuru bulmak üzere 2015'in ilk aylarından itibaren Türkiye'ye gelmeye başlayacak. 

Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) Başkanı Umut Çınar yaptığı açıklamada, DÜYADER ve Japon-Türk Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Vakfı arasında, sağlık turizmi alanında Japonya'nın başkenti Tokyo'da protokol imzalandığını belirtti.  

Protokolün, Türkiye ve Japonya arasında sağlık turizmi alanında ciddi adımların atılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Çınar, imzaladıkları protokolle aynı zamanda Türkiye'nin sağlık turizminde ön plana çıkarılacağını söyledi. 

Çınar, dünyanın bir çok ülkesinde kaliteli bakım ve sağlık hizmeti arayışında olan yaşlılar bulunduğunu, bu nedenle sağlık turizmi alanında ileri yaş grubundakilere yönelik hizmetlerin önemli yer tuttuğunu anlattı. 

Japonya'da da yaşlıların ucuz ve nitelikli sağlık hizmeti almaya önem verdiklerini belirten Çınar, Türkiye'nin sağlık turizmi alanındaki potansiyelinin, yabancıların sağlık alanında aradığı üst düzey hizmeti karşılayabilecek düzeyde olduğunu dile getirdi. 

Çınar, Türkiye'nin sağlık turizmindeki imkanlarının protokolle yaşlı Japonlar'ın kullanımına sunulduğunu, 2015 yılı ocak ayından itibaren de bu ülkedeki yaşlıların Türkiye'ye gelmeye başlayacaklarını bildirdi.  

"5 yılda 50 bin Japon gelecek" 

Protokolün 10 yıl süreyle geçerli olacağını vurgulayan Çınar, ilk 5 yılda Türkiye'ye 50 bin yaşlı Japon'un getirilmesini öngördüklerini bildirdi.  

Yaşlı Japonlar'ın Türkiye'deki termal tesislerden faydalanmalarının yanı sıra yaşlı bakım ve huzurevlerinden de daha iyi ve ucuz hizmet alabileceklerini söyledi. 

Çınar, "Japonya'dan gelecek yaşlı turistler, Türk ekonomisine katkıda bulunacak. İstanbul, İzmir, Ankara ve Denizli'de özel huzurevleri ve termal tesislerle anlaşmalar yapıldı" dedi. 

Japonlar'a daha iyi hizmet vermek için huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinde çalışan bakıcılara yabancı dil eğitimi vereceklerine işaret eden Çınar, "Japonya'da, Çin'de emekli olununca ikinci bahar dönemi başlıyor. İnsanlar daha önce yapamadıkları spor, gezi, seyahat gibi birçok uğraşıya zaman ayırabiliyorlar. Fakat bakım ve ağırlanma imkanını desteklemek gerekebiliyor. Türkiye bu anlamda tarihi ve turistik olarak da birçok imkana sahip" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir