Ulusal Kalıpçılık Zirvesi, 28 Eylül’de sektörü buluşturacak

Kalıp üreticileri 28 Eylül'de bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Ulusal Kalıpçılık Zirvesi'nde bir araya gelecek. Zirve'de kalıpçılık sektörünün sorunları tartışılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından 7’ncisi düzenlenecek Ulusal Kalıpçılık Zirvesi, bu yıl 28 Eylül tarihinde TOSB Workinn Hotel/Gebze’de gerçekleştirilecek.

UKUB Başkanı Şamil Özoğul, 2009 yılında, otomotiv sanayisine yönelik kalıp tedarikinde yurtdışına bağımlılığın azaltılması amacıyla OSD-TAYSAD-UKUB tarafından ortak bir çalışma yapıldığını belirterek, “Bu çalışma kapsamında, genel birçok problemin ana sebebi olan iletişim eksikliğinin tedarik zincirinin kendi içinde de olduğunu, sektörlerin yeterince birbirini tanımadığını gördük. Kalıpçıların ana ve yan sanayilerden beklentilerini, ana ve yan sanayi firmalarının kalıpçılardan beklentilerinin ortaya konulması, kalıpçılık sektöründeki gelişmelerin, sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılması gerektiğini düşündük ve bu amaçla Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’ni düzenlemeye karar verdik” dedi.

Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin de üretim sanayi tedarik zincirinin tüm halkalarının katılacağı başarılı bir organizasyon olacağına duyduğu inancı dile getiren Özoğul, “Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin temel amacı sanayi tedarik zincirinin tüm paydaşlarının katkılarıyla Türk kalıpçılık sektörünün gelişmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Türk kalıp sektörüne yön verilmesi amaçlanıyor

Bu yıl daha yüksek katılımla ve zengin bir içerikle yapılması için çalışmaların devam ettiği ve her geçen yıl daha etkin olan zirve ile Türk kalıp sektörüne yön verilmesi hedefleniyor. 7. Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin konu başlıklarını ise; Türk kalıpçılığının mevcut durumu ve gelecek vizyonu; Endüstri 4.0; dünya kalıpçılığı ve Türk kalıp sektörünün dünyadaki yeri; Türkiye otomotiv, beyaz eşya ve aydınlatma sektörlerinin önündeki fırsatlar, avantajlar, dezavantajlar; sanayi sektörlerinin 2016-2017 yılındaki durumu ve Türk kalıpçılığına etkisi; ana sanayilerin Türk kalıpçılarından beklentileri; Türk kalıpçılık sektörü için potansiyel yeni pazarlar; firma proje başarı hikayeleri; kalıp imalat teknolojilerinde otomasyon sistemlerinin kullanılması, otomasyon sistemlerinin kalıp imalat süreçlerinde kullanılarak verimliliğin arttırılması ilen nitelikli işgücünün önemi ve sektöre katılımı oluşturuyor.