'GastronoMetro' ile gastronomi dünyası buluşacak

Metro Toptancı Market, gastronomi profesyonellerine ilham vermek ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla tasarladığı GastronoMetro'yu açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Metro Toptancı Market, Türkiye'deki 25. yılında, Türkiye'de gastronominin gelişimine katkı sağlamak, mutfak kültürünün ve şeflerinin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla GastronoMetro'yu hizmete açtı. Metro, 1.700 metrekarelik alana kurulan GastronoMetro ile Türkiye'de gastronominin ritmini belirlerken sektöre yeni bir boyut kazandıracak. 

Türk mutfağına getirdiği yenilikçi yaklaşımla pek çok genç şefe ilham kaynağı olan dünyaca ünlü şef Maximillian J.W. Thomae tarafından yönetilen GastronoMetro'da, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BUYEM) işbirliğiyle tasarlanan eğitim programları düzenlenecek.

Gastronomi dünyasının yeni buluşma noktası olacak

GastronoMetro'da eğitmen şefler, katılımcılara farklı yöntem ve çözümler sunarak bilgi paylaşımında bulunacak. Menü konsepti, operasyonel yönetim, hijyen, dünya mutfağı gibi farklı konularda teorik ve pratik eğitimler verilecek. Çeşitli seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca gastronomi kitaplarından oluşan dev kütüphane ve 295 metrekarelik konferans salonu da mutfak tutkunlarının kullanımına açık olacak. GastronoMetro'da önümüzdeki sonbahardan itibaren dünyaca tanınmış Michelin yıldızlı şeflerin gastronomi profesyonellerimizle de bir araya gelmesi planlanıyor.

"Mutfak kültürümüze verdiğimiz değerin bir yansıması"

GastronoMetro'nun açılışında konuşan Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan; "GastronoMetro, şeflerimizin ve gastronomimizin geleceğine yaptığımız önemli bir yatırım. Mutfak kültürümüze verdiğimiz değerin bir yansıması. Burada yerel bilgi birikimimizle uluslararası tecrübeleri harmanlayacağız" diye konuştu. 

Özerkan sözlerine şöyle devam etti:

"Gastronomi sadece yeme-içme değildir. Hayata karşı bir duruş, kültür ve yaşam tarzıdır. Bu bakış açısını tüm çalışanlarımızın kazanması amacıyla, 3 yıl içinde 4 bin çalışanımızı GastronoMetro'da bu kültürle buluşturmak istiyoruz."

GastronoMetro Direktörü Maximillian J.W. Thomae de "GastronoMetro'da mutfak profesyonellerine, işlerinde fark yaratmaları için de gerekli konularda destek vereceğiz. Gastronomiye gönül veren herkese kapılarımız açık. Burası Metro'ya değil, tüm sektöre ait bir platform" dedi.

Açılış davetinde Le Méridien İstanbul Etiler'den Şef Tarkan Özdemir, Rudolf Restaurant'ın Şefi Rudolf Van Nunen ve Mardin Cercis Konağı Şefi Ebru Baybara Demir tarafından yerel ürünlerle hazırlanmış menüleri deneyimleyen misafirler, Latin perküsyon grubu Quartet Anderas'ın müzikleriyle keyifli bir akşam geçirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir