'Güvenli sürüş sistemi' ile kaza riski ortadan kalkıyor

Türkiye'de ilk kez bir Otobüste uygulanan "Güvenli Sürüş Sistemi" ile kaza riski ortadan kalkıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ardarda yaşanan otobüs kazaları gözlerin otobüslerdeki yol güvenliğine çevrilmesine neden oldu. 

Türkiye'de her yıl trafik kazalarında binlerce insanımızı yitirdiğimizi belirten Metro Rent A Bus A.Ş. Genel Müdürü Cömert Agat, "Güvenli sürüş sistemleri ile, aracımız sürücüsü için “akıllı bir ortağa” dönüşüyor. Otobüs de kullandığımız bu donanımlar çok sayıda tehlikeyi algılar ve görsel, sesli veya dokunsal uyarılar sunarken aynı zamanda sürücünün reaksiyon kabiliyetini güçlendirir. Yakın gelecekte ilave edeceğimiz  ek modüller sayesinde , acil bir durumda, olası bir kazayı önlemek veya kazanın şiddetini azaltmak için kendiliğinden fren yapma gibi düzeltici önlem dahi alıyor; sürücü böylece rahatlıyor ve konfor düzeyi yükseliyor. Bu akıllı ve yenilikçi sensörler ve sistemler kombinasyonu, bağımsız ve kazasız sürüş yolunda bir kilometre taşıdır" dedi.

otobus-guvenli-surus.jpg

Şu anki maliyetlerin yüksek olduğuna değinen Cömert Agat, "Yakın gelecekte bu sistemlerin hem yaygınlaşacağını hem de maliyetlerinin azalacağını düşünüyoruz. Araçlarımıza bu sistemleri kurar iken hiçbirşey yolcu can sağlığından üstün değildir düşüncesi ile hareket ettik. Temennimiz teknolojinin karayolu taşımacılığında çok daha aktif rol oynamasıdır" dedi.

otobus-guvenli-surus1.jpg

Güvenli Sürüş Sistemlerine ilave olarak araç içerisine yerleştirilen Mobil DVR cihazları sayesinde seyahatlerin internet üzerinden hem canlı takip edileceğini hemde seyahat görüntülerinin arşivleneceğini belirten Agat, "Turizm alanında çalışan araçlarına Travel Guide sistemi kurduklarını ve bu sayede rehber gereksinimi olmayan bölgelerde, Trvel Guide sisteminin lokasyon bazlı rehber hizmeti vereceğini söyledi. Uzaktan erişerek an be an izledikleri araçlarda koltuk arkası ekranlardan gelen talepler doğrultusunda yolcu gereksinimlerini anında giderebilecekleri cloud yazılımı geliştirdiklerini belirten Cömert AGAT "Çok kısa bir süre sonra bu donanımlar tüm araçlar için standart hale gelecek, bu alanda öncülük yaptığımız için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

otobus-guvenli-surus2.jpg