180 milyon dolara 'hayır' dedi

Karaderili Şirketler Grubu'nun Yalova'da yaptığı üç etaplı projenin sadece devremülk kısmına Suudi yatırımcılarından 180 milyon dolarlık satın alma teklifi geldi. Karaderili teklifi geri çevirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nazlı Ezgi BAYIR

İSTANBUL -Türkiye'de sağlık turizmine önemli yatırımlar yapan Karaderili Şirketler Grubu,  bünyesindeki Yalova Termal Palace projesiyle Arap sermayesinin dikkatini çekti. İlk termal yatırımını, işletmesini devir aldığı Kütahya Emet’teki Emet Thermal Resort & Spa’yla yapan Karaderili Şirketler Grubu, 350 milyon dolarlık yatırımla tamamlamayı planladığı otel, SPA merkezleri ve devremülk olmak üzere üç etaptan oluşan Yalova Termal Palace Projesi'nin sadece devremülkle ilgili kısmı için, Suudi Arabistanlı yatırımcılardan 180 milyon dolarlık teklif aldı.

Arap yatırımcılardan gelen bu teklifin astronomik bir rakam olduğunu belirten Karaderili Şirketler Grup Bayi ve Acente Koordinatörü Deniz Derelli, Suudi yatırıcımların tekliflerine neden sıcak bakmadıklarını ise şu sözlerle açıkladı: "Projemiz dahilinde devremülklerimizin yüzde 30'unun satışını gerçekleştirdik. Körfez'deki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu devremülklere İstanbul, Bursa ve İzmir'den de yoğun talep devam ediyor. Projenin devremülk etabı hisseli tapuyla satılıyor ve yüzde 30'unun satışı yaptık. Yani sahipleri var. Bu nedenden dolayı satışı gerçekleştirmeme kararı aldık. Diğer yandan üç etabı da birbirinden ayırmamız söz konusu olamazdı."

Alternatif teklif sundu

Amaçlarının esasen böyle bir satış gerçekleştirmek değil, turizm sektörüne böyle bir projeyi kazandırmak olduğunu söyleyen Dereli, bu ilginin ne kadar doğru bir proje yaptıklarını da gösterdiğini dile getirdi. Suudi Arabistanlı yatırımcıların teklifini kabul etmediklerini ancak alternatif bir teklif sunduklarını belirten Derelli, "Suudiler'e 52 haftayı kapsayan ve sosyal aktivitelerin tamamını içeren ünite satışını teklif ettik. Yatırımcılardan bu konuda henüz bir yanıt gelmedi" dedi.

'İlgi, yeni yatırımlar için cesaretlendiriyor'

Derelli şöyle devam etti: "Türkiye'deki en iyi termal sulardan birine sahip olan Yalova'nın böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı. Otelcilikteki tecrübemizi sayısız rahatsızlığa iyi gelen şifalı sularla birleştirerek ortaya farklı ihtiyaçlara hitap eden Yalova Termal Palace projesine imza attık. Böylesine önemli bir yatırım tüm yatırımcıların dikkatini çeker. Araplar devremülk satışına yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu ilgi bizi yeni yatırımlar için cesaretlendiriyor."

Bu arada Yalova'da 50 bin metrekare arazi üzerinde, 5 bin metrekare sağlık, SPA&kür merkezi ve 2 bin 200 yatak kapasiteli bir yatırımla, çok yakında üyeleri ve yeni ziyaretçilerinin karşısına çıkmayı planlayan Karaderili Şirketler Grubu, stüdyo 1, 2 ve 3 yatak odalı daireler planlıyor. Projede ayrıca fizik tedavi-rehabilitasyon merkezi, açık-kapalı yüzme havuzları ve spor merkezlerinin yanı sıra ailelere özel havuzlar ve geniş sosyal alanlar yer alacak.