201 yıllık Alman devi, Türk şirkete ortak oldu

Dünyanın en eski baskı makinesi üreticisi Alman Koenig & Bauer, sektörünün öncü şirketlerinden Duran Makina’nın önemli birimi olan klasör şirketinin ana hissedarı oluyor. (KERİM ÜLKER)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KERİM ÜLKER

Dünyanın en eski baskı makinesi üreticisi Alman Koenig & Bauer, Türkiye’de hızlı büyüme kararı aldı. Alman devi, sektörünün öncü şirketlerinden Duran Makina’nın önemli birimi olan klasör şirketinin yüzde 80’ini alarak ana hissedarı oluyor.

1817’de kurulan dünyanın en eski matbaa üreticisi Koenig & Bauer böylece Türkiye’deki ilk satın almasını da yaptı.

60 yıla yakın matbaacılık bilgi birikimi, 30 yıl kağıt makinesi katlama ve yapıştırma makineları üreten Duran, dünya çapında 65'den fazla ülkeye ürün gönderiyor.

Duran Makina, dünya ikincisi

250 milyon euroluk dünya klasör yapıştırıcı pazarında yüzde 6 payı bulunan Duran, Uluslar arası alanda en büyük ikinci üretici olarak biliniyor. Duran’a ortak olan Alman şirketi ise 201 yıl önce Friedrich Koenig ve Andreas Friedrich Bauer tarafından kuruldu. 1.2 milyar euroluk cirosu bulunan şirket, 6 bin 500’den fazla çalışana sahip. Koenig & Bauer 1855 yılında sağlık sigortası uygulaması başlatarak bu alanda ilk şirket unvanına sahip.