“2020’de üstünde güneş batmayan global bir marka olacağız”

Yurtiçi ve yurtdışı toplamda 45 şubeye ulaşan 1453 Osmanlı, yıl sonunda 50 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYZA COŞKUNTÜRK

İZMİR - Kafe, restoran ve nargile konseptini bir araya getirerek 1,5 yıl içinde 45 şubeye ulaşan 1453 Osmanlı, yıl sonuna kadar yurtiçi ve yurtdışında toplam 50 şubeye ulaşmayı hedefliyor. 1453 Osmanlı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Deniz, 2020 yılında üstünde güneş batmayan bir Türk markası olmayı hedeflediklerini,  global marka olma yolculuğunda yurtdışı pazarına odaklandıklarını söyledi.

1453 Osmanlı’nın ardında 15 yıllık bilgi birikimi ile hazırlanan bir konsept ve geleneğin bulunduğunu belirten Deniz, “Bir buçuk yıllık bir şirketiz, ancak gıda sektöründeki tecrübemiz hızlı büyümemizde etkili oldu. 1453 Osmanlı, Ali Osman Enç ile firmamız olan Osmanlı Gıda’nın ortak markası. Kahve zincirlerindeki eksiklikleri farkederek bu işe girdik ve franchise sistemi üzerinden büyüttük. Bu üçlü konsept üzerinden zincirleşen ilk marka olarak, diğerlerinden ayrılıyoruz” dedi.

Markanın temelinin Ortadoğu pazarına oturduğunu dile getiren Deniz, ancak konsept olarak tüm ülkelere uyum sağladıklarını söyledi. “Şehzadeler kentinden Türkiye’ye” diyerek Manisa’dan yola çıktıklarını belirten Deniz, “Global bir marka olmayı hedefliyoruz. Kafe-nargile konseptinde genelde Ortadoğu müşterisi hedeflenir. 2020 yılına geldiğimizde üstünde güneş batmayan ilk Türk markası olma hedefimiz var. Biz gelenekselleşen lezzetleri, modernizmle birleştiriyoruz ve müşterilerimizle buluşturuyoruz. Ana konumuz, iyi yemek ve iyi kahve. Makarnasından, pizzasına envai çeşit yemeğimiz mevcut. Sunumlarımızın tamamı, yemeklerimiz de dahil geleneksel. Kahvelerimizin yanında hurma ve şerbet ikram ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yurtdışı operasyonlara odaklandık

Yurtdışında bu yıl sonunda 14 ülkede 15 şubeye sahip olacaklarını dile getiren Deniz, “Berlin, Londra, Fas, Brüksel, Cenevre, Dubai, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan, Umman ve Hindistan’da şubelerimiz bulunuyor.  Kuveyt’teki iki şubemiz ve Nijerya şubemiz inşaat halinde. Paris için anlaşma tamamlandı ve önümüzdeki günlerde inşaata başlanacak. Bu 4 şubemiz de 2018’in sonunda açılmış olacak. Açtığımız her şubede en az 15 kişi istihdam ediyoruz” ifadesini kullandı. Yurtiçindekilerle beraber toplam 45 şubeleri bulunduğunu aktaran Deniz, “Şu an tüm şubelerimiz franchise. Yurtdışındaki tüm şubelerimiz ise masterfranchise şeklinde yapılandı. 2018’i 50 şubeyle kapatmayı hedefliyoruz. İstediğimiz lokasyonu bulduğumuzda hazırda bir yatırımcı olmazsa, kendi şubemizi açacağız. Şimdiye kadar lokasyon belirlediğimiz zaman burada kendimiz şube açmak yerine sırada bekleyen yatırımcıya tahsis ettik. Şu anda yurtdışı operasyonlarımıza ağırlık vermiş durumdayız” dedi.

İstanbul’da ilk şube Mihrabat Korusu’nda

Hikayenin başladığı yerin Manisa olduğunu söyleyen Deniz, merkez şubenin Manisa Şehzadeler’de olduğu bilgisini verdi. Deniz, “Türkiye’de en yoğun şubeleştiğimiz lokasyon olan İzmir’de 6 şubemiz var. İstanbul’da ilk şubemiz Mihrabat Korusu’nda açılacak. 2 bin metrekarede boğaz manzarası olan Mihrabat Korusu’nun açılışından sonra İstanbul’da hızlı bir şubeleşme atağına başlayacağız” diye konuştu.

Her şubede haftanın 1 günü Hint kınası etkinliği yaptıklarını dile getiren Deniz, “Amacımız, şubelerimizi cazibe merkezi haline getirmek. Çok da talep görüyoruz.  Check-in yapan müşterilerimize yüzde 20 indirim yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz var. Özel günlerde, örneğin yaşlı-bakım haftasında gidip kendi kahvelerimizden yapıyor, beraber içiyoruz. Kahve sponsorlukları yapıyoruz. Birçok organizasyonda bulunuyor ve son  tüketiciye dokunuyoruz” ifadesini kullandı.

Dünyada en az riskle çalışan sistem franchise

Bayi profillerinin yoğunluğunun inşaat firmaları olduğunu söyleyen Deniz, yatırımcıların genellikle ikinci ve ya üçüncü iş olarak gıda sektöründe yer aldıklarını dile getirdi. Deniz, “Tüm dünyaya kabul görmüş olan en yaygın ve en az riskle çalışan sistem franchise. Bizim hedefimiz karşılıklı güven ortamını sağlayarak ticari ortaklığımızı oluşturup saygın, keyifli ve karlı bir iş ile ilişkilerimizi uzun yıllar devam ettirmek. Güçlü organizasyon yapımız sayesinde kahvelerimiz, yiyeceklerimiz ve menümüz dahilindeki ürünlerimizi misafirlerimize en yüksek ürün kalitesi ve hizmet anlayışı ile sunuyoruz. Sektördeki tüm yenilikleri takip ederek, yatırımcılar için fizibilite çalışmalarında öngörülen hedeflerin üzerine çıkmayı başaran bir marka olduk” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir