A101 en fazla istihdam sağlayan işveren oldu

SGK, geçen yıl en fazla istihdam sağlayan firmaları plaketle ödüllendirdi. Buna göre A101 en fazla istihdam yaratan şirket olurken bu firmayı Bim ve LC Waikiki izledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA – Sosyal Güvenlik Kurumu, 2016 yılında en fazla istihdam sağlayan firmalara plaket verdi. En fazla istihdam sağlayan işverenler Yeni Mağazacılık (A101 marketleri) oldu. Bi̇m Bi̇rleşi̇k Mağazalar Anoni̇m Şi̇rketi̇ ikinci, LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri de üçüncü oldu. Bu üç şirket, engelli ve kadın istihdamında da en üst sıralarda yer aldı.

Çeşitli kategorilerde en fazla eleman istihdam eden firmalar SGK'da düzenlenen bir tören ve resepsiyonla ödüllendirildi. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı ve SGK Yöneticilerinin katıldı. Bakan yardımcısı Yegin, Bakanlık olarak istihdamı artırmak yönünde verilen teşviklerin firmalara avantaj sağladığını vurguladı. SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı da, temel amaçlarının sosyal güvenlik bilinci oluşturmak, farkındalığı artırmak ve vatandaşa en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirtti.

İstihdam sayısına göre yapılan sıralama 2016 yılını kapsıyor. Hükümet, 2016 yılı sonu itibariyle Şubat ayından itibaren "istihdam seferberliği" adı altında ayrıca bir program başlatmıştı. Sıralamalar bu kapsamda yapılan istihdamı kapsamıyor.

Törende, 2016 yılında en fazla istihdam yapan, kadın, engelli istihdamı yapan firmalar ile en fazla prim ödeyen firmalara plaket verildi.

Kategorilere göre en fazla istihdam yapan ilk üç firma sırasıyla şöyle:

Engelli istihdamı kategorisi: A101, Bi̇m, Migros
Kadın istihdamı kategorisi: A101, LC Waikiki, Bi̇m
Genel İstihdam kategorisi: A101, Bi̇m, LC Waikiki
En fazla prim ödeyenler: Türk Hava Yolları, Ereğli Demir ve Çelik, İGA Havalimanları