ABD'li Stryker, Kayserili Muka Metal'i satın aldı

Dünyanın en büyük medikal şirketlerinden Stryker Corparation, Kayserili Muka Metal'in hisselerinin tamamı devir aldı. Firma aynı kadro ile Kayseri Serbest Bölgesi'nde faaliyetine devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice ŞİMŞEK

KAYSERİ - 2012 yılından bu yana Muka Metal A.Ş.nin Latin Amerika distribütörü olan ABD'li şirket Styrker Corporation, 1 Eylül 2015 tarihinde bütün hakları ile MUKA Metal A.Ş. hisselerinin tamamını devir aldı. Böylece Stryker firması ülkeler arası son dönemdeki en büyük satın almasını Türkiye'de yapmış oldu.

1966 yılında ofis mobilyaları alanında faaliyete başlayıp bugünlerde hastane karyolası üretiminde dünyada ilk 10 firma içerisine girmeyi başaran Muka Metal'in başarı hikayesinden bahseden Muka Metal Kurucusu Murat Kantarcı , "1966 yılında ofis mobilyaları yapmaya başlayarak Devlet Malzeme Ofisleri'ne 10 yıl kadar ürün yaptık. Sonra çelik raf imalatı ,elektrik motoru, çelik döküm elektrikli ev aletleri gibi imalatlar yaptık. Son 10 yıldır hastaneler için  hasta  bakım karyolaları ve sedyeler üretiyoruz. Bugün Muka Metal  5 kıtada 60 ülkeye ihracat yapıyor . Medikal sektöründe dünyada  10'a yakın  büyük firma var. Bunların içerisinde  100 yılı geride bırakan  firmalar da var.Bu firmalarla sürekli  rekabet içinde olduk .Firmamızı  sektöründe dünya da ilk 10 sıralama içinde devrediyoruz .Şuanda 240 çalışan var, bunların yaklaşık 50'si yüksek mühendis ve mühendis konumunda. Ar-Ge'ye her zaman  çok önem verdik " dedi. Kantarcı, "Bundan sonraki süreçte diğer şirketlerimiz; Muka Ahşap A.Ş.ve Muka Elektronik A.Ş.'ye daha fazla yatırım yaparak; üretim yapmaya ve Türk Sanayisine katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Yakın gelecekte yatırım yapmayı düşündüğümüz savunma sanayi ve enerji sektörlerini de etraflıca incelemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Stryker Medical Başkanı Brad L. Saar , daha önce rakip olduğu Muka Metal'i satın almanın pazar büyütme anlamında stratejik bir noktada yer almasının da etkili olduğunu ifade etti. Saar , "Muka Metal A.Ş. ile uzun yıllar birlikte çalıştık. Biz dünyanın her yerinden imalatçıları inceledik ve  değerlendirdik.  Muka Metal'in kaliteye önem vermesi ve büyüme hızından dolayı bu ilişki başlamış oldu. Şu anda bu işletmeyi çok hızlı büyütmek dışında hemen uygulamaya koyacağımız bir plan yok. Amacımız burayı başta bulunduğu coğrafya olmak üzere  dünyanın tamamı için önemli bir ihracat merkezi haline getirmek. Dünyanın farklı yerlerinde de üretim işletmelerimiz  var.  Ürünlerimiz için en iyi imalat sahasına karar veriyoruz . Kayseri'deki bu tesisimizin dışında  üretim yapacağımız yerler mutlaka olacak.  Muka Metal'in mevcut personeli işlerine kaldıkları yerden devam edecekler. Kantarcı ailesi ile işbirliğimiz her zaman devam edecek. Kayseri'yi seviyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir