Abdi İbrahim'de üst düzey atamalar

Abdi İbrahim'de önemli pozisyonlara 3 kadın yönetici getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kadın çalışan ve yönetici sayısında Türkiye'deki şirketler ortalamasının üzerinde yer alan Abdi İbrahim'in 2017'deki ilk 3 atamasında koltuğa kadınlar oturdu.

Şirket açıklamasına göre, yeni atamalarla Elif Elkin, Abdi İbrahim Otsuka'nın Şirket Yöneticisi olurken, Abdi İbrahim'in yeni Pazarlama ve Satış Direktörü olarak Figen Bilgen atandı. Abdi İbrahim Strateji ve İş Geliştirme Direktörlüğü görevini ise Sevgi Özalp üstlendi.

Kadınların Güçlenmesi Prensipleri'ni her alana dahil etmeyi amaçlayan Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleri'ni imzalayan Abdi İbrahim'in organizasyonel yapılanmasıyla faaliyette bulunduğu 9 ülkedeki 3 bin çalışanının yüzde 36'sını kadınlar oluşturuyor.

Geçen yıl McKinsey Araştırma Şirketi'nin yaptığı, Türkiye özelinde önde gelen 102 şirketin incelendiği, 11 sektörde giriş seviyesinden genel müdür seviyesine kadar 240 bin beyaz yaka çalışanını kapsayan araştırmaya göre, üst yönetim kadrolarındaki kadın çalışan oranı yüzde 25 seviyesinde seyrediyor. Abdi İbrahim'in üst yönetim kadrosunda kadın çalışan oranı ise yüzde 29'la ortalamanın üzerinde bulunuyor.

Elif Elkin

Robert Kolej mezunu olan Elkin, ardından Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde kimya eğitimini tamamladı. Elkin, Yeditepe Üniversitesi'nde MBA yüksek lisans yaptı. Profesyonel kariyerine Dışbank'ta Proje Yönetimi Bölümü'nde başlayan Elkin, 2001 yılında Deva İlaç bünyesinde Ürün Müdürü olarak ilaç sektörüne adım attı.

Elkin, bugün Eastpharma yapısı altında olan Deva İlaç'ta çeşitli satış ve pazarlama pozisyonlarında görev aldıktan sonra Saba İlaç'ın da Eastpharma Grubu'na dahil olması ile 2007 yılında Saba İlaç Genel Müdürü olarak atandı.

Abdi İbrahim'de 2009 yılından bu yana sırasıyla Satış & Pazarlama Bölüm Müdürü, İş Geliştirme Müdürü, İş Geliştirme Direktörü ve Strateji Ofisi sorumluluklarını da üstelenerek Kurumsal İletişim Direktörü görevinde bulunan Elkin, Abdi İbrahim Otsuka'nın Şirket Yöneticisi oldu.

Figen Bilgen

Ocak ayı itibarıyla Abdi İbrahim Pazarlama ve Satış Direktörü olarak göreve başlayan Figen Bilgen, lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. İş hayatına Pfizer'de Yönetici Adayı olarak başlayan Bilgen, aynı şirkette farklı yöneticilik pozisyonlarında uzun süre görev yaptı.

Sonrasında sırasıyla Sanofi'de Diyabet Satış ve Pazarlama Direktörlüğü, MSD'de İş Operasyonları Direktörü ve Sandoz'da Pazarlama ve Satış Direktörü olarak çalışmalarını sürdüren Bilgen, son olarak Abbott'ta Kardiyovasküler İş Birimi Direktörü olarak görev yaptı.

Sevgi Özalp

Lisans öğrenimini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde tamamlayan Özalp, iş hayatına Roche İlaç'ta Stratejik Planlama Uzmanı olarak başladı. Kariyerine ilaç sektörü ile giriş yapan Özalp, daha sonra IMS Health'de Kilit Müşteri Yöneticisi, Kıdemli Danışman ve Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölgesi Satış Gücü Etkinliği Direktörü olarak görevini sürdürdü.

Bu görevinin ardından 6 yıl boyunca GSK Türkiye'de İş Geliştirme, Stratejik Ortaklıklar ve Etkinlik Yönetiminden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Özalp, 2016 yılı Aralık ayından bu yana Abdi İbrahim Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapıyor.