Ağaoğlu, yatırım holdingine dönüşmeyi planlıyor

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanlığına getirilen Önder Halisdemir, "Grubu yatırım holdingine dönüştürme hedefimiz var” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanlığına Önder Halisdemir getirildi. 

Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndaki yeni yapılanma hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu şöyle konuştu: “Ağaoğlu Şirketler Grubumuz kurumsallaşma yolunda bir süredir önemli adımlar atıyor. Bu doğrultuda bir İcra Kurulu oluşturuyoruz. İcra Kurulu Başkanlığına da, daha önce İstanbul Uluslararası Finans Merkezi gibi projelerde ortak mesai yaptığımız Dr. Önder Halisdemir’i getirdik. Önder Bey yakından tanıdığımız, iş yapma becerilerini beğendiğimiz bir yönetici.  Yaratıcı iş fikirleri geliştirebilen, hesaplı risk almayı öngörebilen, girişimci bir kişiliği var. Bu yönüyle Önder Bey’i ben Ali Ağaoğlu’nun genç versiyonu olarak görüyorum. Türkiye’nin en yenilikçi, en güvenilir markalarından birine sahibiz. Şimdi yönetim katında gençleşerek, dinamizmimizi pekiştireceğiz. Önder Bey’in başarılarına yenilerini katacağına inanıyorum.”

Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı; “Önder Halisdemir daha önce müşterek proje çalışmalarımız olan çok değerli bir yöneticidir. Halisdemir’in deneyim ve yeteneklerinin yanında inovatif fikirleri ile de grubumuzun gücüne güç katacaktır. Kendisinin İcra Kurulu Başkanı olarak bünyemize katılmasını kurumsallaşma yolunda attığımız önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Yeni görevini yürekten kutlar ve Ağaoğlu Şirketler Grubu’na hayırlı olmasını dilerim.  

Halisdemir: "Grubu yatırım holdingine dönüştüreceğiz"

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir ise şu açıklamayı yaptı.“Ülkemizin en büyük gruplarından, on binlerce kişiye işveren, değer yaratan, faaliyet gösterdiği alanlarda birçok ilki gerçekleştirmiş, taahhütlerini her zaman tam olarak yerine getirmiş, mali bünyesi ve varlıkları çok kuvvetli olan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nda İcra Kurulu Başkanı olarak göreve başlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bundan sonra ulusal ve uluslararası iş deneyimimi, becerilerimi ve enerjimi, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun gelişimi ve bu sayede ülkemiz ve dünya için yeni değerler oluşturması için değerlendireceğim. Birkaç ay evvel eski grubumdaki görevlerimden ayrılmam sonucunda ilgi ve önerilerini esirgemeyen, iş dünyasına da teşekkür ediyorum. Ağaoğlu Şirketler Grubu ile yola devam edeceğim.”

Halisdemir sözlerine şöyle devam etti:
“Ağaoğlu Şirketler Grubu ülkemizin en büyük yatırımcılarındandır. Gayrimenkul konusunda oluşturdukları daha çok biliniyor ancak enerji alanında, turizm ve madencilik sahalarında da çok önemli pozisyonları var. Ayrıca daha çok bir yatırım holdingine dönüşümde Sayın Ağaoğlu ile mutabık kaldık. Grubun ana faaliyet konusu olan gayrimenkul alanının çeşitli disiplinlerinde de ülkemiz ve dünyada yapılacak çok iş, geliştirilecek ve piyasaya derinlik sağlayacak çok enstrüman ve katacak çok değer var. Sayın Ali Ağaoğlu ülkemizin çok önemli bir değeridir. Kendisini uzun yıllardır tanır ve oluşturduğu değerleri herkes gibi takdir ederim. Ülkesini çok seven, çok çalışkan,  içi dışı bir, taahhütlerine her şeyden daha fazla bağlı, gerçek bir hayırsever ve özgün bir kişiliktir. Halkımız da bunu görerek böyle bağrına basmıştır. Grup bünyesinde de çok kuvvetli ve iş geçmişi uzun yıllara dayanan bir insan kaynağı var. Hep beraber çok başarılı olacağımıza inanıyorum.”

Önder Halisdemir kimdir?

Küçük yaşta iş yaşamına başlayan Halisdemir, Sultanhamam ve Sirkeci piyasalarında çeşitli iş girişimlerini takiben kariyerine bankacı olarak devam etmiştir. Yönetici adayı  olarak başladığı bankacılık yaşamında çeşitli bankalarda teftiş kurulu, şube, kurumsal ve bireysel kredi tahsis, perakende bankacılık, teknoloji bölümlerinde görev almış, yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Sırasıyla A Bank, Akbank, Vakıflar Bankası ve Aktifbank’ta görev yapmıştır. Güneş Sigorta ve Vakıf Emeklilik şirketlerinde yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. GYODER dahil olmak üzere çeşitli mesleki derneklerde kurucu veya yönetim kurulu üyesi olarak yer almıştır. Mortgage yasasının hazırlanmasında Türkiye Bankalar Birliği’ni temsilen çalışma komisyonu başkanı olarak aktif görev almış ve TBB tarafından plaket ile ödüllendirilmiştir. Wharton School’da Uluslararası Mortgage Sistemleri eğitimi alan Halisdemir, Amerikan Bankalar Birliği sınavlarına katılarak Mortgage Banker sertifikası almıştır. İş yaşamı boyunca birçok yeniliğe imza atmış, kendisi ve çalıştığı kurumlar birçok uluslararası ödül kazanmıştır. Kamuoyu yaptığı yenilikler arasında en çok dünyada bir ilk olan cepten kredi uygulaması ve bunun sektör standardı haline gelmesi, Passolig dahil olmak üzere alanında ilk çeşitli kart ve kredi uygulamaları, çeşitli sermaye piyasası araçlarının ilk uygulamaları, son görev yaptığı kurumun görev süresi botunca 100 kat büyümesi, Dünyanın En Yenilikçi Bankası yarışmasında birincilik ödülü alması ve Yatırım Bankacılığındaki çeşitli uygulamaları ile tanınmıştır. Halisdemir, girişimciliğin gelişmesini sosyal misyon olarak görüp bu alanda birçok ilki hayata geçirmiştir. Halisdemir son olarak ülkemizin en büyük yatırım bankası Aktif Bank’ta Genel Müdür ve banka iştiraklerinin Yönetim Kurulu Başkanlıkları görevlerinden 6 Ocak 2015 tarihi itibariyle istifa etmiştir. 43 yaşında olan Halisdemir, Sermaye Piyasaları alanında yüksek lisans, Bankacılık ana bilim dalında Doktora derecesine sahiptir. Önder Halisdemir Türkiye’nin önde gelen gruplarından Ağaoğlu Şirketler Grubu’nda İcra Kurulu Başkanı olarak göreve başlamıştır.