Akfen, 15 milyon TAV hissesini dolaşıma soktu

Akfen Holding, yaklaşık 15.03 milyon adet TAV Havalimanları Holding hissesini, Akfen lehine finansal teminat oluşturmak amacıyla MKK'ya kaydettirdiğini ve hisselerin satışına dair bir niyeti bulunmadığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akfen Holding, TAV Havalimanları Holding'de sahip olduğu 15,03 milyon nominal hisseyi finansal teminat oluşturmak amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) kaydettirdiğini açıkladı. 

Akfen Holding AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, söz konusu işlemin, Akfen Holding lehine finansal teminat teşkil etmek üzere yapıldığı, hisselerin satışına dair herhangi bir niyetlerinin olmadığı belirtildi. 

Açıklamada, "MKK tarafından bugün 15 milyon 29 bin 179 adet TAV Havalimanları Holding AŞ hissesinin şirketimiz tarafından kayda alınması ile açıklama yapılmış olup; söz konusu işlem; Akfen Holding lehine finansal teminat teşkil etmek üzere yapılmış, hisselerin satışına dair herhangi bir niyetimiz yoktur" ifadelerine yer verildi. 

TAV Havalimanları Holding hisseleri söz konusu açıklamalarla en yüksek 17,85 lira en düşük ise 17,15 lirayı gördükten sonra yaklaşık yüzde 1 gerileyerek 17,50 lira seviyelerinde dengelendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir