Aksa Enerji, 44 milyon euro kredi sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aksa Enerji Atik, Kıyıköy ve Sebenoba rüzgar santrali projelerindeki kapasite artışı ve bazı yatırımlar için Garanti Finansal Kiralama, İş Finansal Kiralama ve Yapı Kredi Finansal Kiralama'dan değişik vadelerde toplam 44 milyon euroluk kredi sağladı.

Şirket KAP'a yapığı açıklamaya göre, 30 MW'lık Atik Projesi'nin 14 MW'lık ikinci aşamasına yönelik Gamesa firmasından satın alınacak türbin setleri için Garanti Finansal Kiralama'dan 9.3 milyon euroluk 10 yıl vadeli finansman sağladı. Türbinlerin nakliyesinin ve montajının yıl sonuna kadar tamamlanıp ticari işletmeye alınması planlanıyor.

Aksa Enerji ayrıca 28 MW'lık Kıyıköy Rüzgar Santrali Projesi'nde bugüne kadar 4 MW'lık kurulu güç için 2 adet türbini sahada montaj safhasında olan projede, Gamesa firmasından satın alınacak kalan 24MW'lık türbin setleri için İş Finansal Kiralama'dan 17.5 milyon euro tutarında 9 ay ödemesiz 129 ay vadeli finansman sağladı.

Şirket 30 MW'lık kapasite artışı planladığı Sebenoba projesinde de bugüne kadar montajı tamamlanmış olan 4MW'lık türbinlere ilave ikinci aşama için Vestas'tan alınacak toplam 24.6MW'lık türbin setleri için Yapı Kredi Finansal Kiralama'dan 17.2 milyon euro tutarında iki yıl ödemesiz toplam 10 yıl vadeli finansman sağladı.

Türbin sevkiyatlarının 2014 yılının ilk çeyreğinde tamamlanarak ticari işletmeye alınması planlanıyor.