Aktaş, Sibirya’ya hava süspansiyon sistemleri ihracatına başlıyor

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erol, dünyadaki rakiplerinden daha verimli çalışma esasına sahip, eksi 80 derece soğukta bile performansını koruyan hava süspansiyon sistemlerini, Sibirya’ya ihraç edeceklerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN 
BURSA 

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları ve dünyadaki rakiplerinden daha verimli çalışma esasına sahip, eksi 80 derece soğukta bile performansını koruyan hava süspansiyon sistemlerini, Sibirya’ya ihraç edeceklerini bildirdi. Aktaş Holding, Rusya’nın ev sahipliğinde bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Otomotiv Yan Sanayi ve Yedek Parça Fuarı’na (MIMS Automechanika Moskova 2015), Airtech markası ile katıldı. Fuarda yapılan anlaşma doğrultusunda eksi 80 derecede sorunsuz çalışan hava süspansiyon sistemlerini Sibirya’ya ihraç edeceklerini söyleyen Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, “Bu sektör adına önemli bir gelişme. Sistemler çok soğuk havalarda bile hiç bir verim kaybetmeden yüksek performans gösterecek. Bu ürünümüz ülkemizin Ar-Ge başarıları adına önemlidir” dedi. 

‘Rusya pazarında büyümeye devam edeceğiz’ 
“Kur yapısına rağmen Rusya pazarında iddialıyız. Önümüzdeki süreçlerle ilgili bölgeye yönelik ciddi planlarımız var. Rusya pazarında büyüme devam etmek istiyoruz” ifadesini kullanan Erol, “Fuarda yaptığımız görüşmelerle, Rusya ve Türki cumhuriyetlerden çok olumlu tepkiler aldık. Hava süspansiyon sistemleri alanında markamız Airtech bölgenin en fazla bilinen markaları arasında. Bu da iş bağlantılarımızı çok olumlu sonuçlandırmamızı sağladı. Yine bu fuarda Japonya ile çok başarılı bir işbirliği anlaşması yaptık. Tacikistan ile büyük bir proje anlaşması yaptık. Bunlar bizim için iyi sonuçlar oldu” şeklinde konuştu. 

Sami Erol, faaliyet gösterdiği sektörlerde sahip olduğu Airtech, Aircomfort ve Aktaş markalarıyla dünya liderleri arasında yer alan Aktaş Holding’in, 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat yaptığını aktardı. 

Bir yıllık üretim hacmi 3 milyon adet olacak 
Bu yıl Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesis inşasına başlayan Aktaş Holding, yaklaşık 30 milyon lirayı bulması beklenen yatırımın devreye girmesiyle, Türkiye lokasyonu için birbirinden bağımsız binalarıyla tam anlamıyla entegre bir yapıya kavuşacak. Holding böylece Türkiye’de 30- 35 bin metrekare kapalı alana ulaşırken, dünya genelinde üretim, satış ve dağıtım olarak toplamda 50 bin metrekarenin üzerine çıkacak. Yıllık global üretim hacmi de 2,5 milyon adetten 3 milyon adede yükselecek. Toplam 550 çalışanla faaliyet gösteren Aktaş Holding’in, Bursa’nın yanı sıra Çin ve Bulgaristan’da üretim tesisi, Amerika ve Almanya’da satış-dağıtım deposu, Brezilya’da da satış şirketi bulunuyor. Aktaş Holding, 2014 yılında 2013’e oranla yüzde 12-15 seviyesinde büyüyerek, 110 milyon dolarlık ciroya ulaştı.