Akyapak'ın yeni ürünlerine TÜBİTAK onayı

Akyapak, yeni modeliyle imalat ve çelik konstrüksiyon sektörlerinde verimliliği artıracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Silindir, profil ve boru bükme alanında yüksek teknoloji ürünü büyük makineleri ile dünyanın sayılı üreticileri arasında yer alan Akyapak Makine'nin; CNC delik delme, markalama, kesme hatlarındaki yeni ürünü APLG-Akyapak Gantry Delik Delme ve Oksijen/Plazma Kesim modeli TÜBİTAK tarafından onaylandı.

Akyapak Makine Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, ürün gamları içerisinde yer alan ve dünyada sadece sayılı üretici tarafından üretilebilen CNC delik delme, markalama, kesme hatlarındaki yeni ürünleri APLG-Akyapak Gantry Delik Delme ve Oksijen/Plazma Kesim modelinin TÜBİTAK onay sürecinin tamamlandığını söyledi. "İnşaat ve imalat sektörlerinin vazgeçilmezi çelik, günümüzde üretim ve montajlama olanaklarıyla modern mimaride hayal sınırlarını zorlayan yapıların temelinde yer alıyor" diyen Akyapak, "İşte, malzemenin sabit durduğu, köprünün minimum alanda hareket etmesiyle plaka üzerinde delme, kesme ve hafif frezeleme işlemlerini yapabildiğimiz bu modelimizle, bilhassa çelik konstrüksiyon üretim ve imalat sektörlerinde verimliliği daha da arttıracağız. Üzerinde 22 kilowatt bir güce sahip delik delme merkezi ile plazma ve oxy kesim ünitesi mevcut olan yeni modelimizde tezgah tablası sabit köprü hareketli. Makinemizin en küçük modelinin eni 2 metre, boyu 6 metreden başlayacak; en büyük modelimizin ise eni 4 metre olurken, boyu 36 metreye kadar çıkabilecek" şekline konuştu.

Levent Akyapak, aynı zamanda bu yeni ürünlerinde de çevre kirliliğine karşı hassasiyetlerini gösterdiklerini belirterek, "Modelimizde, plazma ve oxy kesiminden çıkan gazlar sabit tabla içerisinden toplanarak filtrelenecek ve ortama temizlenmiş olarak verilecek" ifadesini kullandı.

Akyapak Makine büyük makineleriyle Avrupa'nın ilk üçünde

Silindir, profil ve boru bükme alanında yüksek teknoloji ürünü büyük makineleri ile Türkiye'de rakipsiz, Avrupa'nın ise en iyi ilk üç markasından biri olan Akyapak, dünya genelinde 100'e yakın ülkeye ihracat yapıyor. Akyapak Makine' nin kuruluşunun 55. yılında piyasaya sunduğu makine sayısının 55 bini bulduğunu vurgulayan Levent Akyapak, Türkiye'de bugüne dek üretilen en büyük silindir bükme makinesi ile birlikte Türkiye'nin en büyük hidrolik profil bükme makinesinin de Akyapak imzası taşıdığını söyledi. APK-800'ün inşaattan enerjiye birçok sektörde büyük ölçekli profillerin kıvrılmasına olanak sağladığını bildiren Levent Akyapak ürün gamları içerisinde yer alan ve dünyada sadece sayılı üretici tarafından üretilebilen CNC delik delme, markalama, kesme hatları hakkında da şu bilgileri verdi. " ADM modelimiz; hız, hassasiyet ve birleşik çözümler gerektiren çeşitli uygulamalar için tasarlandı. 3 ADM 1200 makinemiz ile iddialıyız. Yatırımcıyı çok iyi anlıyoruz. Yatırımcılar ihtiyaçlarını karşılayacak doğru makineyi, doğru çözümü bulmak için çoğu zaman zorlu bir süreç yaşıyor.

Full otomasyona yatırım yapmak işletmesinin karşılayabileceğinden daha büyük ve
işlevsiz bir yatırım olabileceği gibi bu noktada gerekli de olmayabiliyor. Fakat doğru çözümü seçebilir ise yatırım geri dönüşü de maksimize olacaktır. Akyapak olarak müşterilerimizin üretimine katma değer sağlayacak, optimize edilmiş yüksek teknolojili çözümler sunuyoruz. Öte yandan Akyapak Makine'nin, patent ve tasarım tescillerine sahip olduğu ürün gruplarının yanında 20'ye yakın Ar-Ge projesi TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Bursa'nın en köklü üreticilerindeniz. Ar-Ge çalışmalarımızla sektörde ilklere imza atmaya devam ediyoruz.

"Kendini sürekli yenileyen yapısıyla gelişiyor"

Levent Akyapak, iş partnerlerinin hedeflerine ulaşması için ürünler geliştirdiklerinin altını çizerek, müşterilerine sahip oldukları tecrübeyle aynı zamanda danışman olarak da hizmet verdiklerini vurguladı. Akyapak, "Firmamız kendini sürekli yenileyen yapısıyla gelişmeye devam ediyor. Bizi ilk tercihlerden biri yapan özelliklerin başındaysa; titiz kalite süreci, imalatta kullanılan parçaların özenle denetimden geçirilmesi ve dünyaca markalaşmış malzemelerin kullanılması geliyor. Siparişin kabulünden mamul montajına kadar geçen tüm süreçlerde aynı yüksek kalite ve müşteri odaklı yaklaşımımız da ön plana çıkan özelliklerimiz arasında yer alıyor" dedi.

Üretimin yüzde 80'ini 98 ülkeye ihraç ediyor

Akyapak Makine'nin bugün 320 çalışanı ve üç farklı lokasyonda 25 bin metrekare kapalı alan üretim tesisi ile faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Levent Akyapak, iç piyasada özellikle bükme grubuyla yüzde 35'lik pazar payına sahip olduklarını ifade etti. Üretimin yüzde 80'ini dünyanın 98 ülkesine ihraç ettiklerinin altını çizen Akyapak, "Mitsubishi, Mercedes, Harley Davidson ve Rolls Royce gibi dünya devlerinin fabrikalarında, TAİ ve ROKETSAN gibi Türk havacılık ve savunma sanayi kuruluşlarında Akyapak makineleri kullanılıyor. Markalarımız ABD, İngiltere, Almanya, Hindistan ve Çin'in de arasında bulunduğu 23 ülkede tescilli " dedi.

ABD ve Rusya'da yerinde satış ve servis hizmeti

Levent Akyapak sözlerine şöyle devam etti. "Öte yandan globalde güçlü imajımızı pekiştirecek yeni adımlar atıyoruz. Son olarak Akyapak USA ve Akyapak Russia yapılanmalarımızı oluşturduk. Böylelikle her iki ülkede satış ve servis hizmetlerini yerinde sunarken, bölge pazarlarını daha yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak sektörünün beklentilerine Akyapak çözümü

Sektörün beklentilerine cevap verebilecek en iyi ekipmanlardan oluşan kaynak çözümlerinin Akyapak'ın geniş üretim seçenekleri arasında yerini aldığı ifade eden Levent Akyapak, kaynak makineleri üretimlerinde kapasitelerini genişlettikleri de kaydetti. Özellikle kendinden ayarlı çeviriciler ile üreticilere büyük kolaylık sağladıklarını ifade eden Levent Akyapak, " Döndürülen iş parçalarının çapının değişken olduğu durumlarda ideal bir çözüm sunan kendinden ayarlı çeviriciler tank, basınçlı kap, kule boruları, kazan, depo, reaktör, yakıt varilleri gibi dairesel parçaların döndürülmesinde kullanılıyor. Rüzgar kulesi, çelik konstrüksiyon, şase, araç kabini, basınçlı kap, tank, kazan, termosifon ve özel boru üreticileri, özel değirmen imalatçıları, maden makinesi fabrikaları ve tersaneler Akyapak'ın kaynak çözümleri ile zamandan ve emekten tasarruf ederek verimlilik ve kalitelerini artırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Bombe Sanayi'nde Akyapak BMP ve BMB-P

Bombe sanayi içerisinde yer alan bir çok farklı sektörün ihtiyaç duyduğu ürün gamı ile de pazarda yer aldıklarını hatırlatan Levent Akyapak, "Sanayide basınçlı ya da basınçsız, ince veya kalın cidarlı, silindirik, metal kapların taban ve tavanlarını kaplamada Akyapak'ın BMB ve BMB-P serisi ile gelen hassas taleplere süratle cevap verilebilir. LPG, LNG, akaryakıt, gıda, otoklav, reaktör sektörlerin ilk tercih ettikleri çözüm ortağıyız" dedi.

Endüstri 4.0 uygulamalarına hazır

Levent Akyapak, Türkiye'nin küresel rekabetçiliği için bir gereklilik olan Endüstri 4.0 sürecine yönelik değerlendirmelerde de bulunuyor. "Günümüzde dijital teknolojiler ile tetiklenen 4. Sanayi Devrimi olarak da adlandırılan Endüstri 4.0 kavramı, ülkemiz ihracatının lokomotif sektörlerinden biri makineciler için de takip edilmesi gereken bir alan" diyen Levent Akyapak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Makinecilerin Endüstri 4.0'ın uygulayıcıları arasında yer alınması kaçınılmaz bir önem arz ediyor. Akyapak olarak ürün gruplarımızla Endüstri 4.0 uygulamalarına hazırız. Bir üretici olarak Sanayi 4.0'ı tetikleyen teknolojileri yakından takip ederek, kendi iş modellerimiz üzerindeki etkilerini, fırsatlarını ve uzun dönemli yol haritamızı çıkarıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir