Albaraka 350 milyon dolarlık sukuk ihraç etti

Albaraka, 350 milyon dolar değerinde sukuk ihracını tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Albaraka, 350 milyon dolar değerinde sukuk wakala-murabaha yöntemiyle 5 yıl vadeli sukuk ihracını tamamladı. 

Albaraka açıklamasına göre banka, 2013 yılındaki sermaye benzeri sukuk ihracından sonra, 30 Haziran 2014 tarihinde sukuk wakala-murabaha yöntemiyle uluslararası piyasalardan 5 yıl vadeli 350 milyon doları temin etti.  

İhraç işleminde Emirates NBD Capital, Nomura International, QInvest LLC ve Standard Chartered Bank ortak lider yönetici olarak görev aldı. 

Bereket Varlık Kiralama Şirketi tarafından gerçekleştirilen sukuk ihracına Uzakdoğu, Körfez ve Avrupa ülkelerinden toplam 63 nitelikli yatırımcıdan iki kat talep geldi. İhraca Körfez ülkelerinden yüzde 61, Avrupa'dan yüzde 31 ve Asya'dan yüzde 8 oranında katılım sağlandı. İhracın yüzde 80'i bankalara ve finansal kurumlara, yüzde 8'i yatırım fonlarına, yüzde 6'sı özel yatırım fonlarına ve yüzde 6'sı ise diğer yatırımcı aracı hesaplarına yapıldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ahmed Yousif, finansal piyasalarda devam eden istikrarsızlıklara karşın, Albaraka'nın başarıyla tamamladığı sukuk ihracından memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

Bu başarının, daha önceki yıllarda sendikasyon ve sukuk ihraçlarında görüldüğü gibi Albaraka'nın istikrarlı ve devamlı gelişimine destek sağladığını belirterek, "Özellikle Türkiye piyasasındaki itibarını ve prestijini desteklemektedir. Bu başarı ayrıca, Albaraka Bankacılık Grubu'nun küresel ve bölgesel saygınlığını da göstermektedir" değerlendirmesini yaptı. 

Albaraka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Fahrettin Yahşi ise konuya ilişkin şunları kaydetti: 

"Albaraka, Türkiye pazarında daha etkin ve faal, uluslararası düzeyde ise önemini her geçen gün artırmakta olan bir banka konumundadır. Bunun bilincinde olarak, finansal kaynaklarımızı devamlı olarak güçlendirme ve çeşitlendirme çabasında olacağız. Finansal performansımız ve güncel ekonomik konjonktüre adapte olabilme yeteneğimizi, müşterilerimize en iyi hizmeti verme amacıyla kullanmaktayız." 

Bu konularda ilginizi çekebilir