Alitalia 2 bin kişiyi işten çıkarabilir

Alitalia hissedarı Etihad Airways, zararda olan havayoluna yönelik planlanan değişiklikler çerçevesinde 2,000 kişiyi işten çıkarabilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Konuya yakın kaynakların Reuters'a yaptıkları açıklamaya göre, İtalyan havayolu şirketi kâr edilemeyen rotalara seyahat yapan yaklaşık 20 uçağı da yere indirecek.

Kaynaklardan bir tanesi toplam işçi sayısının altıda birine denk gelen bu işten çıkarmaların gerçekleşmesi ve uçakların yere indirilmesi durumunda bile iki-üç yıl boyunca zarar edilmeye devam edilebileceğini söyledi.

Fakat havayolu şirketinin düşüşünü önleyememek Etihad'ın finansmanına alacağı bir darbenin yanında Avrupa'daki genişleme hedeflerine de önemli bir zarar verecek.

Böyle bir durum ayrıca Alitalia'yı stratejik bir varlık ve ulusal gurur kaynağı olarak gören İtalyan hükümeti için de sıkıntı yaratacak.

Bununla beraber Roma, işten çıkarma haberlerinin 4 Aralık'ta gerçekleştirilecek ve Başbakan Matteo Renzi'nin siyasi kariyerine mal olabilecek referandumun hemen öncesine denk gelmesi nedeniyle de zor durumda kaldı.

Alitalia'nın yüzde 49 hissesine sahip olan Etihad konu hakkında yorum yapmadı.