Alkim, karını yüzde 23 artırdı

Alkim Kimya yılın ilk 9 aylık döneminde yüzde 23,3'lük kâr artışı sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alkim Kimya bilançosunu açıkladı. Buna göre şirket yılın ilk 3 çeyreğinde karını yüzde 23,3 artırdı. Şirketin 2016 yılı 3. çeyrek konsolide cirosu ise 223 milyon TL, dönem karı ise 37 milyon 998 bin TL olarak gerçekleşti.

Şirketin dokuz aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Reha Kora açıklamasında, “2015 yılı ekim ayında fiilen başladığımız kapasite artış yatırımımızı planladığımız şekilde aralık ayında devreye alıyoruz. Kapasite artış yatırımının getireceği olumlu sonuçların operasyonel ve finansal faaliyetlerimize katkısını 2017’den itibaren göreceğiz. Alkim olarak küresel ekonomideki tüm belirsizliklere ve global rekabetin getirdiği ağır koşullara rağmen her dönem istikrarlı büyümemiz, ciromuzun ve karlılığımızın artması başarımızın somut göstergesidir.

Hükümetimiz tarafından doğru ve makul bir yaklaşımla tarımsal faaliyetlerde kimyasal gübre kullanımının azaltılması hatta zaman içinde tamamen kaldırılması bunun yerine biyolojik gübreye yönelmesi yolunda çalışmalara başlanacağının ifade edilmesi, Alkim tarafından fizibilite çalışmalarına başlanan doğal potasyum sülfat gübresi yatırımının ne kadar önemli ve yerinde bir karar olduğunu bize göstermiştir. 100 bin ton/yıl kapasite düşündüğümüz potasyum sülfat yatırımını bu önemli stratejik açıklamalar doğrultusunda 150 bin ton/yıla çıkarmayı planlıyoruz. Alkim olarak Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı daima daha da artırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi